Charlie Hebdo’nun Edepsizliğine Bir Kınamada İslami Mezhepleri Yakınlaştırma Kurulu’ndan Geldi…

  • 17 Ocak 2015
  • 843 kez görüntülendi.
Charlie Hebdo’nun Edepsizliğine Bir Kınamada İslami Mezhepleri Yakınlaştırma Kurulu’ndan Geldi…

İran İslami Mezhepleri Yakınlaştırma Kurulu, Fransız Charlie Hebdo dergisi’nin İslam Peygamberine (s.a.a) hakaret içeren karikatürlerini kınayan bir bildiri yayımladı.

Yayımlanan bildirinin metni şöyle:

“İnsanlık, adalet ve özgürlük düşmanlarının, “ifade özgürlüğü” adı altında Yüce İslam Peygamberine (s.a.a) hakaretine bir kez daha tanık olduk. İslami Mezhepleri Yakınlaştırma Kurulu insanlık ve ahlaktan yoksun olanların İslam Peygamberine (s.a.a) hakaretini mahkûm ve beyan eder:

Öncelikle: Paris’te gerçekleştirilen terör saldırısını şiddetle kınıyoruz. Ama bu tür eylemlerin, saldırının gerçekleştiği ülkenin güvenlik birimlerinin bilgisi olmadan gerçekleştirilemeyeceğini söylüyoruz. Bu nedenle, bu şüpheli saldırının arkasında olan ve kendilerinin IŞİD, El Kaide, El Nusra gibi terör gruplarıyla mücadele ettiğini iddia eden devlet çetelerinin ilk vazifesi; bu grupları himaye ve finanse etmekten bir an önce vazgeçmeleridir.

İkinci olarak: Fransız karikatür dergisinin, yaratılmışların en temizi ve en kâmili olan rahmet pınarı Hz. Muhammed’e (s.a.a) hakaretini mahkûm ediyoruz. Bu tür aşağılık eylemde bulunanların asıl amacının, insanlar arasına fitne tohumları serpiştirerek dinler arasındaki kardeşlik bağını koparmak olduğunu bir kez daha vurguluyoruz. Bu nedenle tüm ülke yöneticilerinden ilahi dinlere ait kutsalları yasaklayacak kanunları yasalaştırmasını talep ediyoruz.

Üçüncü olarak: Fransa başta olmak üzere dünyanın neresinde olursa olsun özgürlük ve adalet talep eden Müslümanlardan beklentimiz hem terör saldırısını hem de Peygambere hakaret gibi utanç verici olan karikatür eylemini protesto edecek geniş katılımlı gösteriler düzenlemeleri ve rahmet, adalet, masumiyet, şefkat vb. eşsiz erdemlerin mücessem hali olan Hz. Muhammed’i (s.a.a) dünyaya doğru tanıtmak için daha çok çaba sarf etmeleridir.

İslami Mezhepleri Yakınlaştırma Kurulu

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.