Charlotte’ta olağanüstü hal ilan edildi

  • 22 Eylül 2016
  • 789 kez görüntülendi.
Charlotte’ta olağanüstü hal ilan edildi

Polisin bir siyahı vurmasıyla başlayan olaylar ikinci akşam çatışmaya dönüştü, polis yüzlerce protestocuyu durduramayınca kente Ulusal Muhafızlar çağrıldı. Bazı iş yerlerinin yağmalandığı Charlotte’ta çok sayıda gösterici gözaltında.

ABD’nin Kuzey Carolina eyaletine bağlı Charlotte kentinde şiddet dolu ikinci akşamın ardından olağanüstü hal ilan edildi. Kentte polisin bir siyahı vurmasıyla başlayan gösterilerde yüzlerce kişi sokağa döküldü ve polisle çatıştı.

Polis araçlarına saldıran öfkeli kalabalık, güvenlik güçleri tarafından durdurulamadı. Bunun üzerine yerel yönetim kente Ulusal Muhafızları çağırdı.

Kuzey Carolina eyalet valisi Pat McCrory, olağanüstü hal kararını “Vatandaşımıza, polisimize ya da çevreye yönelik herhangi bir saldırı hiçbir şekilde kabul edilemez” ifadesiyle savundu.

Göstericilerin kontrolden çıktığını belirten Charlotte Polis Şefi Kerr Putney ise, “Bu dakikaya kadar sabırlı bir şekilde bekledik fakat göstericiler şiddete dönük eylemler gerçekleştiriyor. Polise pet şişe ve benzeri nesneler fırlatıyorlar. Tekrar düzenin sağlanmasının vakti geldi” dedi.

Reuters haber ajansı, bazı işyerlerinin yağmalandığını aktarıyor. Ajansın geçtiği fotoğraflardan birinde, göstericilerin bir bardan yangın tüpü aldığı görülüyor. Bazı göstericiler ise yoldan geçen araçları tekmeledi.

Kadın-erkek yüzlerce gösterici, taşıdıkları birçok pankartla yine seslerini duyurmaya çalıştı: ‘Adalet! Mazeret yok’, ‘Bizi öldürmeyi durdurun’, ‘Siyahların yaşamı için adalet.’

Akşamın sonunda polis çok sayıda göstericiyi gözaltına aldı.

Charlotte’ta son bir yılda polis tarafından vurulan altıncı sivil olan 43 yaşındaki Keith Lamont Scott, önceki gün hayatını kaybetmişti.

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.