CIA eski başkanı: Trump, Bolton ve Pompeo’nun etkisinde kalmadı

  • 23 Haziran 2019
  • 999 kez görüntülendi.
CIA eski başkanı: Trump, Bolton ve Pompeo’nun etkisinde kalmadı

ABD casusluk örgütü (CIA) eski direktörü John Brennan, Trump’ın İran’la çatışma konusunda John Bolton ve Mike Pompeo’nun etkisinde kalmadığını gösterdiğini söyledi.

Hel sitesinin haberine göre, ABD casusluk örgütü (CIA) eski direktörü John Brennan, yaptığı açıklamada, Trump’ın İran’a yönelik iktisadi baskıların artması ve nükleer anlaşmadan çıkmaya dair kararına destek verdiğini ama İran’a saldırıdan sakınmasını takdir ettiğini söyledi.

Brennan, İran’a yönelik muhtemel bir saldırının Batı Asya bölgesinde çok yaygın bir askeri çatışmayı beraberinde getirebileceğini belirterek, Trump’ın bu konuda kendini eleştirenlere açıklık getirdiğini söyledi.

CIA eski başkanı Trump’ın bu girişiminin bundan sonra ABD’nin askeri tehditlerinin muhalif ülkeler tarafından ciddiye alınmayacağı gibi bir düşünceye de sebep olacağına dikkat çekti.

Bilindiği gibi ABD’ye ait casusluk faaliyetleriyle bilinen bir insansız hava aracının perşembe günü İran hava sahasını ihlal etmesi ve bunun üzerine İran tarafından bir kaç kez yapılan uyarıya aldırış etmemesinin ardından ABD’nin casus İHA’sı düşürülmüştür.

Trump ise geçen cuma günü yaptığı açıklamada, İran’ın 3 füze tesislerine saldırı düzenlenmesi kararı verdiğini ama 150 kişinin ölebileceğinden dolayı saldırıdan 10 dakika önce kararından vazgeçtiğini söyledi. Trump’ın sözde insani kaygılar sebebiyle saldırıdan vazgeçmesi ise inandırıcı bulunmazken asıl sebebin İran’ın misillemede bulunabileceği askeri girişim olduğu düşünülüyor.

İran hava uzay karargahı komutanı tümgeneral Emir Ali Hacizade, yaptığı açıklamada, ‘Milli Güvenlik İran silahlı güçlerinin Kırmızı Çizgisidir’ dediği açıklamasında İran’ın İHA’ya refakat eden ve içinde 35 kişinin olduğu ABD’nin diğer uçağını vurmadıklarını bildirdi.

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.