CIA Hazırladığı Raporda İşgal Rejiminin Direnişi Zayıflatma Polisitikasının Başarısız Olduğu Belirtildi…

  • 20 Aralık 2014
  • 784 kez görüntülendi.
CIA Hazırladığı Raporda İşgal Rejiminin Direnişi Zayıflatma Polisitikasının Başarısız Olduğu Belirtildi…

Amerika Merkezi İstihbarat Teşkilatı (CIA)’nın hazırladığı raporda Filistin direniş liderlerine suikast yaparak direnişi zayıflatma politikasını esas alan işgal rejiminin bu hususta başarısız kaldığı belirtildi.

Lübnan’da yayınlanan El-Ahbar gazetesinin verdiği haberde CIA tarafından hazırlanan raporda, Amerika’da basın, siyaset hatta Hollywod tarafından desteklenen İsrail istihbarat teşkilatının dünyada muhaliflerine karşı yaptığı birçok operasyonda başarısız kaldığı ifade ediliyor.

Raporda şu tespitlere yer veriliyor:

“İsrail’in ister yetmişlerde Fetih ve Halk Cephesi gibi laik ve ulusalcı Filistin hareketlerine, ister doksanlarda Hamas, İslamî Cihad ve Hizbullah gibi İslami hareketlere karşı yapmış olsun; her aşamada yaptığı suikastlar başarısızlıkla sonuçlanmıştır ya da aksi yönde bir etkisi olmuş ve bunlar İsrail’e zarar vermiştir. İsrail’in suikast programı hiçbir ölçüye göre başarılı olmamıştır. Mesela yetmişlerde geniş bir halk desteğine sahip Fetih hareketine yapılacak suikastların onu zayıflatacağı düşünülmüştür. Ancak dışarıda hareketin liderlerine yapılan bütün suikastlar başarısızlıkla sonuçlanmıştır. Bu liderlerden bazıları silahlı kanatla ilişkisi olmazken, yabancı bazı masum insanlar bile kurban gitmiş ve bu durum İsrail’i zor duruma sokmuştu”.

Baskı, zulüm, kan, şiddet ve terörü esas alan işgal rejimi Filistin direniş hareketlerini tasfiye etmek için liderleri tasfiye etmeyi politika haline getirmiş ve bunun için Ebu Cihad, Fethi Şikaki, Şeyh Ahmed Yasin, Abdulaziz Rantisi gibi farklı kesimlerden birçok lideri suikastla ortadan kaldırmıştır. Ancak bu suikastlar hareketleri zayıflatmadı, aksine onları daha da güçlü hale getirdi.

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.