CIA’nin İran’daki 17 Kişilik Casusluk Çetesi Çökertildi

  • 22 Temmuz 2019
  • 1.600 kez görüntülendi.
CIA’nin İran’daki 17 Kişilik Casusluk Çetesi Çökertildi

İran İstihbarat Bakanlığı, CIA’nin yetiştirdiği ve İran’a sızdırdığı bir casusluk çötesi tamamen çökertildiğini duyurdu.

İran İstihbarat Bakanlığından yapılan açıklamada, 17 casus CIA tarafından yetiştirildikten sonra İran’ın iktisadi, nükleer, altyapısal, askeri ve siber merkezleri gibi hassas merkezlerine sızdırıldığı, casuslardan bazıları bireysel ve bazı ile çetenin diğer üyeleri ile birlikte casusluk faaliyetlerinde bulundukları, bazı casuslar yeryüzünde fesat işleme suçundan idam cezasına çarptırılacağı belirtildi.

Açıklamada CIA’nin yetiştirdiği casuslar sızdıkları merkezlerden gizli teknik ve istihbarat bilgilerini toplamakla görevli oldukları, casus çete Amerika vizesi verilmesi veya uzatılması, İranlı uzmanların istihdamı, teçhizat temini, yurt dışındaki bilimsel oturumlara katılan hedef kişilerle irtibata geçme ve elektronik posta ve sosyal paylaşım sistemleri üzerinden mesajlaşma gibi işleri yürüttükleri kaydedildi.

İstihbarat Bakanlığı, CIA bazı Asya ve Avrupa ülkelerinin istihbarat kurumlarının bilgisi dahilinde kurduğu irtibat bakanlığın gözünden kaçmayacağını, bu tür durumlarda her türlü sorumluluk, CIA ile irtibata geçen bu ülkelerin üzerinde olacağını belirtti.

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.