CIA’nın önceki başkanı: Trump IŞİD’in güçlenmesine yardım ediyor

  • 01 Haziran 2016
  • 902 kez görüntülendi.
CIA’nın önceki başkanı: Trump IŞİD’in güçlenmesine yardım ediyor

Amerikan casusluk ve istihbarat örgütü (CIA) eski başkanı Trump’ın, terör örgütü IŞİD’in güçlenmesine yardım ettiğini söyledi.

Merkezi Haber Alma Teşkilatı (CIA) eski direktörü Michael Hayden, Cumhuriyetçi Parti’nin başkan adayı Donald Trump’ın IŞİD’e yardım ettiğini dile getirdi.

Bir dönem hem CIA hem de Ulusal Güvenlik Ajansı (NSA) direktörlüğü yapmış olan Hayden, İngiliz Guardian gazetesine verdiği mülakatta, Trump’ın Müslüman karşıtı sözlerinin, terör örgütlerine yardım eder içerikte olduğunu dile getirdi.

Terör örgütlerinin modern dünya ile İslam arasında bitmez tükenmez bir düşmanlık anlayışı ile beslendiğine dikkat çeken Hayden, “Trump, ‘Müslümanlar bizden nefret ediyor’ derken aslında onların dilinden konuşuyor. Trump bu sözleri ile teröristleri videosuna bol malzeme veriyor’’ dedi.

Trump, geçen Aralık ayında San Bernardino saldırısından sonra Müslümanların ülkeye girmesinin yasaklanmasını savunmuştu. Trump’ın bu çıkışına ise Cumhuriyetçi Partili seçmenlerin yüzde 60’ının destek verdiği de kamuoyu yoklamaları ile ortaya çıkmıştı.

Trump’ın bu önerisinin çok büyük bir tehdit olduğuna işaret eden deneyimli eski istihbaratçı Hayden, “ABD halkı bu tür sözlerin ülkemiz adına ne büyük tehditler oluşturduğunu anlayıp kabullenmek durumunda’’ dedi.

Bu arada Trump’ın İslam ve Müslümanlar aleyhinde sözleri ve ırkçılık yanlısı sözleri Amerikan toplumunda da tepkilere neden oluyor.

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.