Cihangiri: Amerika’nın senaryolarına rağmen gereken miktarda petrol satıyoruz

  • 22 Ocak 2019
  • 1.472 kez görüntülendi.
Cihangiri: Amerika’nın senaryolarına rağmen gereken miktarda petrol satıyoruz

İran İslam Cumhuriyeti Cumhurbaşkanı Birinci Yardımcısı İshak Cihangiri, Amerika’nın petrol satışını ve bundan elde edilen gelirin İran’a nakli için tertiplediği tüm oyunlara rağmen, ihtiyaç duyulan miktarda petrolün satıldığını ve İran’ın bildiği yöntemlerle para transferini yaptıklarını söyledi.

İran’ın güneyinde yer alan Kerman ilinde 78 köye gaz dağıtım açılışında konuşan Cihangiri, ‘’İran, İslam Devriminin 40. Yılında Amerika ve batılıların düşmanlıklarına rağmen, kara, demiryolu, modern teknolojiler, nano teknoloji ve nükleer enerji konusunda sıçrama yapacak noktadadır. ‘’ dedi.

İran’ın son 40 yılda büyük ve önemli işler başardığını ifade eden Cihangiri, bu yapılanların dünya çapında olduğunu ve bunlardan birinin ülke genelindeki doğalgaz şebekesi olduğunu söyledi.

Güney Pars doğalgaz havzasında üretim miktarının günlük 285 milyon metre küp’ten 600 milyondan fazlaya arttığını ifade eden Cihangiri, Amerika’ya rağmen birçok ülkenin İran petrolünü almak istediğini ve satış karşısında temel maddeler ve ilacın uygun fiyatlarla ithal edildiğini söyledi.

Amerikalıların Kapsamlı Ortak Eylem Planından (KOEP) çekilmesinden dolayı yüzü kara olduğunu ifade eden Cihangiri, ‘’Amerikalılar İran’ın devrimin 40. Yılını görmeyeceğini söylemelerine rağmen, bu sene İran halkı devrim yıl dönümünü her senen daha haşmetli kutlayacaktır. ‘’ dedi.

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.