Cihangiri: bölge ülkeleri ile işbirliği önceliğimizdir

  • 06 Aralık 2019
  • 718 kez görüntülendi.
Cihangiri: bölge ülkeleri ile işbirliği önceliğimizdir

İslami İran cumhurbaşkanı birinci yardımcısı İshak Cihangiri yaptığı açıklamada, “İran İslam cumhuriyeti tüm alanlarda özellikle de su konusunda bilgi, kazanımları ve tecrübelerini bölge ülkelerine aktarmaya ve onların ilim ve bilimsel kazanımları kullanmaya hazır olduğunu” söyledi.

Muhabirimizin bildirdiğine göre İshak Cihangiri dün Kentsel Su Yönetimi Bölgesel Merkezi Yönetim Konseyi’ne üye ülkelerin üst düzey yetkilileri ve bakanları ile görüşmede, bölgesel ve uluslararası ihtilaf ve çatışmaların en önemli çözüm yollarından birinin diyalog ve teamül olduğuna işaretle, Kentsel Su Yönetimi Bölgesel Merkez’in uygun çözüm yolu sunabileceğini söyledi.
Cumhurbaşkanı birinci yardımcısı İran’ın su alanında önemli girişimlerde bulunduğunu, teknik, mühendislik ve bilimsel açılardan olumlu kabiliyetlere sahip olduğunu söyledi.
Cihangiri su için önemli yapılar, büyük barajların inşaatı, sulama şebekelerin kurulması, tatlı ve atık su tesislerinin inşa edilmesinin İran’ın önemli girişimlerinden olduğunu belirtti.
Su tüketim modelin yönetilmesini, kuraklık ile uyum çalışma grubun en önemli görevi olduğunu belirten cumhurbaşkanı birinci yardımcısı, “İran’da kentsel nüfusun %100’ü ve köy nüfusunun %76’sının sağlıklı, güvenilir ve temiz su tesislerinden yararlandıklarını” söyledi.
Cihangiri ayrıca su alanında çalışan kurum ve uluslararası örgütlerin, söz konusu oturumda alınan kararları en iyi şekilde gerçekleştirmelerini istedi./

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.