Cihangiri, döviz kurunun sabitlenmesi siyasetine vurgu yaptı

  • 11 Nisan 2018
  • 870 kez görüntülendi.
Cihangiri, döviz kurunun sabitlenmesi siyasetine vurgu yaptı

İran Cumhurbaşkanı Birinci Yardımcısı, hükümetin, döviz kurunun sabitlenmesi siyasetini tam kararlılıkla sürdüreceğini bildirdi.

İran Cumhurbaşkanı Birinci Yardımcısı İshak Cihangiri, dün öğleden sonra döviz kurlarının sabitlenmesi, bu siyasetlerin kararlılıkla sürdürülmesi, döviz kaçakçılığına karşı mücadele ve serbest döviz piyasası meselelerini araştırmak için toplanan özel oturumda, hükümetin ülke genelinde dolar kurunun 4 bin 200 tümen üzerinde sabitlenmesi kararını aldığını ve bunun ise mantıklı ve piyasaya katkısı olan bir karar olduğunu söyledi.

Merkez bankasının tüm yurtta döviz kurlarının sabitlenmesi siyasetinin idaresi ve icrası alanında tek yetkili merci olduğunu belirten İran Cumhurbaşkanı Birinci Yardımcısı İshak Cihangiri, acil olarak yabancı paraya ihtiyacı olanların ihtiyaçlarının temin edilmesi hususunda alınan kararları açıklayarak, yapılan programlar uyarınca, ilaç ve temel maddeler alanında kesinlikle her hangi bir fiyat artışının olmayacağını söyledi.

Ülekede döiz kaynağının iyi bir seviyede olduğunu belirten Cihangiri, hükümetin, bazı kesimlerin geçici olarak döviz piyasasını kargaşa ve kaosa sürüklemesine izin vermeyeceğini belirtti.

Son günlerde İran’da döviz piyasalarındaki sert dalgalanmalar üzerine Cumhurbaşkanı Hasan Ruhani başkanlığında düzenlenen olağanüstü toplantı sonrasında basına açıklama yapan Cumhurbaşkanı Birinci Yardımcısı İshak Cihangiri, alınan karar üzerine dolar kurunun bugünden itibaren 42 bin riyal olarak belirlendiğini söylemişti.

Ülkede döviz temini konusunda telaşa gerek olmadığını ifade eden Cihangiri, açıklanan fiyatın üzerinde döviz satışı yapılması halinde bunun “döviz kaçakçılığı” sayılacağını belirtti.

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.