Cihangiri: İran bölgenin emin merkezidir

  • 02 Şubat 2017
  • 1.091 kez görüntülendi.
Cihangiri: İran bölgenin emin merkezidir

İslami İran cumhurbaşkanı birinci yardımcısı İshak Cihangiri, İran’da İslam inkılabından geçen 38 yıl sonra bütün düşmanlıklara ve muhalefetlere rağmen, İran’ın bugün bölgenin en istikrarlı ve güvenli bölgesi olduğunu söyledi.

İRİB muhabirinin bildirdiğine göre, Cihangiri,  dün Tahran’da hemşireleri anmayla ilgili bir etkinlikte yaptığı yaptığı konuşmada, İran’ın kendi içinde güvenliğini sağlamasının yanısıra  İran İslam Cumhuriyetinin terör örgütü IŞİD’in  bölgede bir İslam Devleti kurmasına izin vermediğini ve bu şartlarda batılı koalisyon güçlerinin IŞİD’in cinayetlerini önleyemediklerini söyledi.

İran cumhurbaşkanı yardımcısı,  İran aleyhindeki sayısız komploların İran milletinin güvenliğini bozamadığını  belirterek, ”İran milleti 1979’da İslam inkılabı hareketiyle büyük bir hamaset göstermiştir ve İran İslam Cumhuriyetinin kurucusunun ifadesiyle bir nur inkılabı gerçekleştirmiştir” dedi.

Cihangiri, Amerika’nın bölgede  yanlış siyasetlerine işaretle, ‘onlar Irak, Afganistan ve diğer ülkelere saldırdı ve savaşlar açarak masum insanları katlettiler ve artık bu siyasetlerini düzeltme zamanı gelmiştir” dedi.

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.