Cihangiri: İran deniz sınırlarını koruma gücünü göstermiştir

  • 09 AÄŸustos 2019
  • 881 kez görüntülendi.
Cihangiri: İran deniz sınırlarını koruma gücünü göstermiştir

İran Cumhurbaşkanı Birinci Yardımcısı İshak Cihangiri, İran İslam Cumhuriyeti deniz sınırlarını koruma gücünü ve kesin kararlılığını tüm dünyaya gösterdiğini belirtti.

Perşembe günü İran’ın kuzeydoğusunda yer alan Rezevi Horasan eyaletinde bir kaç projenin hizmete girmesi dolaysıyla düzenlenen törene katılan Cumhurbaşkanı Birinci Yardımcısı İshak Cihangiri, sınırları korumak, İran İslam Cumhuriyeti’nin kırmızı çizgisi olduğunu, hiç bir ülke İran sınırlarına el uzatma hakkına sahip olmadığını, nitekim İran İslam Cumhuriyeti de bu konuda gücünü ve kesin kararlılığını gösterdiğini belirtti.

Cumhurbaşkanı Birinci Yardımcısı Cihangiri, İran İslam Cumhuriyeti deniz sınırlarını koruma gücünü gösterdiğini, öyle ki hatta Amerika gibi bir güç İran sınırlarına girecek olursa silahlı kuvvetlerin kesin tepkisi ile karşılaşacağını, bunu herkesin bilmesi gerektiğini vurguladı.

Bilindiği üzere, İslam İnkılabı Muhafızlar Ordusu Hava Uzay Komutanlığı’na bağlı 3 Hordad yerli füze savunma sistemi 20 Haziran 2019 tarihinde Amerika’nın İran İslam Cumhuriyeti hava sahasını ihlal eden bir adet casus İHA’sını hedef alarak imha etmişti.

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BÄ°R YORUM YAZ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.