Cihangiri: İran halkı büyük bir hamaset yaratacaktır

  • 19 Mayıs 2017
  • 966 kez görüntülendi.
Cihangiri: İran halkı büyük bir hamaset yaratacaktır

12. dönem Cumhurbaşkanı adaylarından İshak Cihangiri, İran halkının adayların görüşlerini dinledikten sonra sahneye geldiğini belirterek, ‘’İran halkı herkesten daha iyi ülkenin durumunu, bölgesel hassasiyetleri ve seçimin önemini algılamakta ve büyük bir hamaset yaratacaktır’’ dedi.

Çarşamba günü Hasan Ruhani’nin lehine adaylıktan çekilen Cihangiri, İran halkının yaratacağı hamasetin mesajının düşmanlara, milletin tek yürek olduğunu, yolunu bulduğu, devrimin ve İslam İnkılabi Rehberi ülkülerini savunduğu ve içerideki mesajının da İran halkının gelişme ve ilerleme yolunu bulduğu ve ona devam edeceği olduğunu söyledi.

İran Dış politikasının yeni dönemde de geçmiş dönemde olduğu gibi dünya ile işbirliği, İran’ın değerleri ve hukukunu savunmak olduğunu söyledi.

Cihangiri halktan bir an evvel sandıklara gidip oylarını kullanmasını istedi.

Bugün İran’da 12. Cumhurbaşkanlığı seçimlerinin yanında Koy ve Şehir Encümenleri seçimleri de yapılmaktadır.

12. dönem Cumhurbaşkanlığı seçimleri İran ile birlikte 102 ülkede ve 310 şubede düzenlenmektedir ve İran’ın yurt dışındaki mukim vatandaşları 12.Cumhurbaşkanını seçmek için bu ülkelerde sandık başına gideceklerdir.

Seçimde İran halkı Hasan Ruhani, Hüccetülislam Seyyid İbrahim Reyisi Elsadati, Seyyid Mustafa Aga Mirselim, ve Seyyid Mustafa Haşimi Taba arasından yeni Cumhurbaşkanını seçecektir.

Seçimlerde 56 milyon 410 bin 234 kişinin oy kullanabileceği bildirilmişti.

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.