Cihangiri: İran her zaman Kuzey Irak’lı kardeşlerinin yanında olmuştur

  • 09 Ağustos 2016
  • 787 kez görüntülendi.
Cihangiri: İran her zaman Kuzey Irak’lı kardeşlerinin yanında olmuştur

İran İslam Cumhuriyeti Cumhurbaşkanı Yardımcısı İshak Cihangiri, İran’ın geçen yıllarda her zaman Iraklı kardeşlerinin yanında olduğunu belirterek, İran politikasının Irak ve Kuzey Irak ile iyi ilişkilere sahibi olmak olduğunu ifade etti.

Tahran’da, Irak Kürdistan Yurtseverler Birliği Genel Sekreter Yardımcısı Berehem Salin’i ile görüşen Cihangiri, ‘’Irak zengin bir ülkedir ve umarım huzur ve istikrarın sağlanması ile Irak’ın gelişme fırsatı oluşur ve o ülke bölgenin gelişmiş bir ülkesine dönüşür’’ dedi.

Tekfirci guruplarla mücadelede Irak’taki Peşmerge gurupları, askeri güçlerin ve halk güçlerinin rolünün önemine değinen Cihangiri, ‘’Umarım bu ortak hareket terörizmin Irak’ta kökten ortadan kalkmasına sebep olur ‘’ dedi.

Irak Kürt Bölgesinin iç konularının ve Erbil ile Bağdat arasındaki ilişkilerin önemine değinen Cihangiri, İran’ın bu konuları hassasiyetle takip ettiğini ve Erbil-Irak arasındaki müzakerelerin tün sorunların çözümüne sebep olma ve Irak’taki tüm kapasitelerin kalkınma yönünde sarf edilmesi temennisinde bulundu.

Salih de bu görüşmede, İran İslam Cumhuriyetinin terörizme karşı mücadelede çok önemli bir rol ifa ettiğini bildirerek kendilerinin İran’ı stratejik bir ortak kabul ettiklerini belirtti.

Salih ayrıca, İran İslam Cumhuriyeti, Iraklı Kürtler ve Şiilerin ortak çıkarlara sahip olduklarını ve bu çıkarların temin edilmesi için her zaman birbirinin yanında yer almalarının gerektiğini söyledi.

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.