Cihangiri: İran islam Cumhuriyeti’nin dünyada hiç bir güçten korkusu yoktur

  • 25 Mayıs 2017
  • 1.614 kez görüntülendi.
Cihangiri: İran islam Cumhuriyeti’nin dünyada hiç bir güçten korkusu yoktur

İran cumhurbaşkanı birinci yardımcısı İshak Cihangiri, İran İslam Cumhuriyetinin milletin ve silahlı kuvvetlerin desteğiyle dünyanın hiç bir gücünden korkusunun olmadığını söyledi.

Cihangiri, Hürremşehr’in işgalden kurtuluşunun yıldönümü münasebetiyle Tahran’da düzenlenen anma kongresinde yaptığı konuşmada, İran’ın iltihaplı ve çok karmaşık bir bölgede bulunduğunu belirterek dış güçlerin ve uluslararası cahil güçlerin İran halkını tehdit ettiğine temasla İran savunma bünyesinin güçlendirilmesine yardım edecek her türlü gerekli girişimlerin ilgili yetkililerce dikkate alınacağını ve yapılacağını söyledi.

Cihangiri, İran’ın hiç bir zaman savunma aracını bırakmayacağını belirterek, ”İran halkının, zorunlu savaş döneminde devrik Saddam rejiminin Tahran’a füze yağdırırken yabancı ülkelerin İran’a bir tek füze dahi vermediklerini unutmadığını” söyledi.

İran cumhurbaşkanı yardımcısı, ayrıca Hürremşehr’in Baas rejimi işgalinden kurtarılması hamasetine de temasla, 1982’de bu kentin işgalden kurtarılmasıyla beraber dünyanın İran’a bakışının değiştiğini, İran’ın böylece savunma ve askeri güç açısından kendini dünyaya gösterdiğini söyledi.

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.