Cihangiri: İran’ın istikrar ve güvenliği modeldir

  • 12 Aralık 2017
  • 1.050 kez görüntülendi.
Cihangiri: İran’ın istikrar ve güvenliği modeldir

İslami İran cumhurbaşkanı Birinci yardımcısı, İran’ın bugün sahip olduğu güvenlik ve istikrarın örnek konumda bulunduğunu belirterek, bölgede İran İslam Cumhuriyeti aleyhindeki tüm komploların etkisiz bırakıldığını bildirdi.

İRNA’nın verdiği habere göre dün akşam İran’ın güneyinde yer alan Ahvaz ilinde konuşan İslami İran cumhurbaşkanı Birinci yardımcısı İshak Cihangiri IŞİD terör örgütünün İran’ın güvenliğini yok etmek için kurulduğunu hatırlatarak, düşmanların bölgesel siyaset ve komplolarının bir biri ardınca yenilgiye uğramakta olduğunu söyledi.

Kudüs’ü işgal rejimi İsrail’in başkenti olarak ilan etme konusunda ABD başkanı Trump’ın almış olduğu kararı sert dille eleştiren Cihangiri, ABD başkanının bu girişiminin kelimenin tam anlamıyla bir manyaklık olduğunu ve tüm dünyada müslümanların duygularının kışkırtılmasına sebebiyet verdiğini bildirdi.

İslami İran cumhurbaşkanı Birinci yardımcısı, ABD’nin bu girişiminin de yenilgiyle sonuçlanacağını bildirdi.

ABD Başkanı Trump 6 Aralık günü Kudüs’ü, gayrı meşri siyonist İsrail rejiminin başkenti ilan ederek bu ülke dışişleri bakanlığından ABD elçiliğinin Kudüs’e taşınması için gerekli çalışmaları başlatmasını istemişti.

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.