Cihangiri: IŞİD’i Destekleyenler, IŞİD’in Saldırılarına Maruz Kaldı…

  • 16 Åžubat 2015
  • 771 kez görüntülendi.
Cihangiri: IŞİD’i Destekleyenler, IŞİD’in Saldırılarına Maruz Kaldı…

Ä°ran Ä°slam Cumhuriyeti CumhurbaÅŸkanı 1. Yardımcısı Ä°shak Cihangiri, IŞİD’i destekleyenlerin bugün kendilerinin bu terör örgütünün saldırılarına maruz kaldığını ifade etti.
Bugün BaÄŸdat’ta Ä°ran-Irak Ortak Komisyon Toplantısında konuÅŸan CumhurbaÅŸkanı 1. Yardımcısı, Irak halkı arasında birliÄŸin ve toprak bütünlüğünün korunmasının Ä°ran Ä°slam Cumhuriyeti’nin ilkesel politikalarından olduÄŸunu belirtti.
Irak ve Suriye’nin terörle mücadelede ön cephede savaÅŸtığını ifade eden Cihangiri, Irak hükümetinin IŞİD’e karşı zaferlerini kutlayarak, Irak topraklarının IŞİD teröristlerinden temizlenme sürecinin devam edeceÄŸini temenni etti.
Ä°ran ve Irak’ın ekonomik iliÅŸkilerinin giderek arttığına dikkat çeken Cihangiri, demiryollarının birbirine baÄŸlanması ve limanlar konusunda iÅŸbirliÄŸi dahil çeÅŸitli alanlarda imzalanan anlaÅŸmaların bir an önce yürürlüğe girmesine vurgu yaptı.
Toplantıda, Irak Başbakanı Haydar el-İbadi de, İran heyetine hoş geldiniz diyerek, iki ülkenin artan münasebetlerine dikkat çekip, ikili işbirliğinin muhtelif alanlarda daha da gelişmesine vurgu yaptı.
Ä°ran ile Irak arasında çeÅŸitli alanlarda iÅŸbirliÄŸi için bol imkan ve potansiyelin olduÄŸunu hatırlatan Irak BaÅŸbakanı, Tahran ve BaÄŸdat’ın petrol ve doÄŸalgaz, konut, taşımacılık ve diÄŸer alanlarda iyi iÅŸbirliÄŸi yapabileceÄŸini kaydetti.

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BÄ°R YORUM YAZ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.