Cihangiri: KomÅŸuların güvenliÄŸi, Ä°ran’ın güvenliÄŸidir

  • 13 Aralık 2015
  • 883 kez görüntülendi.
Cihangiri: KomÅŸuların güvenliÄŸi, Ä°ran’ın güvenliÄŸidir

Ä°ran CumhurbaÅŸkanı 1. Yardımcısı Cihangiri, komÅŸuların güvenliÄŸini, Ä°ran’ın güvenliÄŸi olarak gördüklerini ifade etti.

Ä°RÄ°B’in haberine göre, İran Ä°slam Cumhuriyeti CumhurbaÅŸkanı 1. Yardımcısı Ä°shak Cihangiri dün Türkmenistan’ın Tarafsızlığın deklare etmesinin 20. yıldönümü dolaysıyla AÅŸkabat’ta düzenlenen merasimde yaptığı konuÅŸmada, Ä°ran ve Türkmenistan’ın ikili münasebetlerini geliÅŸtirmek için kararlı olduÄŸuna vurgu yaparak, her ülkenin güvenliÄŸini, çevre bölgesinin güvenliÄŸini saÄŸladığına iÅŸaretle, çevresinde karışıklık olan herhangi bir ülkenin tam güvenliÄŸine sahip olmadığı veya güvenliÄŸini zorlukla saÄŸladığını kaydetti.

Cihangiri, Ä°ran ve Türkmenistan’ın iliÅŸkilerinin kültürel ve tarihi baÄŸlardan dolayı her daim bütün alanlarda geliÅŸmekte olduÄŸunu ve iki ülke cumhurbaÅŸkanlarının iradesi ve kararlılığıyla sürdürülebilir bir biçimde devam ettiÄŸini ifade etti.

Ä°ran CumhurbaÅŸkanı 1. Yardımcısı, Ä°ran’ın Türkmenistan’ın tarafsızlık politika izleme kararı aldığı giriÅŸimine destek veren ilk ülkelerden olduÄŸunu hatırlatarak, Tahran’ın AÅŸkabat’ın bu kararını ikili iliÅŸkilerin geliÅŸmesi ve pekiÅŸmesi ve ortak sınırların dostluk, kardeÅŸlik, huzur, güvenlik ve barış sınırlarına dönüşmesi adına olumlu bir giriÅŸim olarak gördüğünü kaydetti.

Cihangiri ayrıca, Ä°ran Ä°slam Cumhuriyeti’nin terörizmle mücadelede kararlılığına vurgu yaptı, dünyada terörizmle mücadele ihmal edilirse, bütün ülkelerin bundan telafisi imkansız zararlar göreceÄŸini belirtti.

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BÄ°R YORUM YAZ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.