Cihangiri: Kum fırtınasıyla mücadele çok yönlü işbirliğini gerektiriyor…

  • 17 Şubat 2015
  • 794 kez görüntülendi.
Cihangiri: Kum fırtınasıyla mücadele çok yönlü işbirliğini gerektiriyor…

Irak’a resmi bir ziyarette bulunan İran İslam Cumhuriyeti Cumhurbaşkanı Birinci Yardımcısı İshak Cihangiri, bölgede sorun teşkil eden kum fırtınalarına karşı mücadelenin çok yönlü bir işbirliğini gerektirdiğini bildirdi.

Kum fırtınasına karşı mücadelenin İran hükümetinin özel ilgi alanı içinde olduğunu belirten İran İslam Cumhuriyeti Cumhurbaşkanı Birinci Yardımcısı İshak Cihangiri, bu hususta İran, Irak, Türkiye, Arabistan ve Suriye yönetimlerinin yakın işbirliğinin gerekli olduğunu bildirdi.

Dün Bağdat’ta Irak meclis başkanı ile yaptığı görüşme sonrası basın mensuplarına açıklamada bulunan Cihangiri, Haydar el-İbadi ile görüşmesinde ele aldığı konulardan birinin de kum fırtınası ile mücadele olduğunu bildirdi.

Kum fırtınasının asıl kaynağının başta Arabistan olmak üzere öteki ülkeler olduğunu belirten Cihangiri, Türkiye ve Suriye’nin de bu konuda diğer kaynaklardan olduğunu ve bu meselenin Irak başbakanı Haydar el-İbadi ile görüşmesinde de gündeme getirtildiğini ve bu hususta yakın işbirliğinin sürdürülmesinin vurgulandığını bildirdi.

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.