Cihangiri: Nükleer anlaşma ihlal edilirse tepkimiz sert olacak

  • 29 Temmuz 2017
  • 1.018 kez görüntülendi.
Cihangiri: Nükleer anlaşma ihlal edilirse tepkimiz sert olacak

İran Cumhurbaşkanı Birinci Yardımcısı Ishak Cihangiri, nükleer anlaşma konusunda karşı taraftan herhangi bir ihlal belirlendiği takdirde İran’ın sert bir şekilde tepki göstereceğini ifade etti.

İran Cumhurbaşkanı Birinci Yardımcısı Ishak Cihangiri, bugün yaptığı bir konuşmada gündemdeki konuları değerlendirerek, “İslam İnkılabı’nın ilk gününden beri İran’a karşı faaliyet gösteren radikal gruplar ve Siyonist lobileri bölgemizi sorunlarla karşı karşıya bırakmıştır” dedi.

ABD hükümetiyle ilgili olarak Cihangiri şunları kaydetti: Bölge ve dünyadaki son gelişmeler tehlikeli bir sürece girdiğimizi gösteriyor. ABD her zaman, boş iddialarla İran’ı nükleer anlaşmayı ihlal etmekle suçlamaya çalışmış ve 5+1 gurubu ülkeleri ile uluslararası toplumu kışkırtarak İran’a karşı bir fikir birliği oluşturmayı istemiştir. Fakat onların çabaları şimdiye kadar başarılı olamadı.

Cihangiri, İran’da Yüksek Ulusal Güvenlik Konseyi tarafından Nükleer Anlaşmayı Denetleme Heyeti’nın kurulduğunu belirterek, nükleer anlaşma konusunda karşı taraftan herhangi bir ihlal belirlendiği takdirde İran’ın sert bir şekilde tepki göstereceğini ifade etti.

İran’nın petrol, doğalgaz, sanayi ve taşımacılık alanında çok sayıda hazırladığı projeyi dünyaya sunabileceğini aktaran Cumhurbaşkanı Birinci Yardımcısı, “Hiçbir zaman ekonomik işbirliği kurmadığımız ABD dışında Asya ve Avrupa ülkeleri İran piyasasına olumlu bakıyorlar” açıklamasını yaptı.

İran’da kurulması beklenen 12’nci hükümete dair İshak Cihangiri, “12’nci hükümet yakın gelecekte oluşturulacak. Umarım Cumhurbaşkanımızın çabaları ve istişare görüşmeleriyle yeni hükümetin en güçlü kabine üyeleri belirlenir” şeklinde konuştu.

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.