Cihangiri: Nükleer anlaşmanın yürürlüğe girmesi mantık ve diplomasinin başarısında bir modeldir

  • 19 Ocak 2016
  • 896 kez görüntülendi.
Cihangiri: Nükleer anlaşmanın yürürlüğe girmesi mantık ve diplomasinin başarısında bir modeldir
Ä°slami Ä°ran cumhurbaÅŸkanı birinci yardımcısı Ä°shak Cihangiri, nükleer anlaÅŸma Kapsamlı Ortak Eylem Planı’nın yürürlüğünün, uluslararası sorunların çözümünde diplomasi ve mantığın kullanılmasının baÅŸarısında bir olgu olduÄŸunu söyledi.

Cihangiri, dün Çek cumhuriyeti Sanayi ve Ticaret bakanı Jan Ladek ile Tahran’da yaptığı görüşmede, nükleer anlaÅŸmanın yürürlüğe girmesiyle Avrupa BirliÄŸi’nin de Ä°ran’ın yaptırımlardan önce birinci ticari ortağı konumuna geri dönme ÅŸartlarının yolunun açıldığını belirterek, Ä°ran’ın sanayi ve iktisadi potansiyelleri açısından Avrupa’nın yatırım yapabileceÄŸini ve kendi ürünlerini Ä°ran’dan bölgeye ihraç edebileceÄŸini söyledi.

Çek cumhuriyeti ticaret ve sanayi bakanı da, Çek devleti ve özel sektöre bağlı şirketlerin bölge ve İran piyasasına önem verdiklerini söyledi.

Ladek, Ä°ran’la her alanda iliÅŸkileri geliÅŸtirmek istediklerini belirterek, Çek cumhuriyetinin Avrupa BirliÄŸi’nin bir üyesi olarak Ä°ran’la ilgili önemli rol oynamaya hazır olduÄŸunu söyledi.

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BÄ°R YORUM YAZ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.