Cihangiri Suriye meclis başkanı ile görüştü

  • 30 Ocak 2019
  • 1.370 kez görüntülendi.
Cihangiri Suriye meclis başkanı ile görüştü

İran cumhurbaşkanı birinci yardımcısı İshak Cihangiri, İran’ın Suriye’nin terörizmle mücadele yanında olduğu gibi Suriye’nin yeniden yapım döneminde de Suriye devleti ve halkının yanında olacağını söyledi.

İshak Cihangiri, dün Suriye meclis başkanı Hamude Es’Sabağ ile görüşmesinde, düşmanların komplolarına karşı mücadele edilmesi gerektiğine temasla, ”Amerika’nın askeri olarak elde edemediklerini şimdi siyasi ve iktisadi alanda baskı yaparak elde etmeye çalıştığını’ söyledi.

Suriye meclis başkanı da, İran ve Suriye’nen ortak düşmanları olduğunu belirterek, bugün sözkonusu düşmanın iki ülkeye darbe indirmek için çalıştığını söyledi.

İran cumhurbaşkanı yardımcısı pazartesi günü siyasi ve iktisadi bir heyet başkanlığında Suriye’ye gitmişti.

(İran Cumhurbaşkanı Birinci Yardımcısı İshak Cihangiri dün Şam’da Suriye Devlet Başkanı Beşar Esad ile yaptığı görüşmede iki ülke arasındaki münasebetlere değinerek, “Suriye savaşı bir tek bu ülkenin devletiyle milletini değil bölgenin güvenliği ve direniş eksenini hedef almıştı ancak Suriyelilerin tedbirli davranışı ile onların yanında yer alan ülkelerin desteği sayesinde boşa çıkartıldı.” ifadelerinde bulundu.

Suriye Devlet Başkanı Beşar Esad da bu görüşmede İslam Devrimi’nin 40. yıldönümü dolayısıyla İranlı yetkiliyi tebrik ederek, “İki ülke arasındaki münasebetler geçen 40 sene boyunca daha da sağlamlaşmıştır; ülkelerimiz her daim zor günlerde birbirine destek olmuştur ve işte bu tutumu sürdürmelidir. Suriye’nin kurtarılması ardından ilk önceliğimiz ülkenin yeniden imarına başlanması. Bu yönden de İran’ın kamu ve özel şirketlerinin bu alanda faaliyet göstermesini talep ediyoruz.” diye konuştu.)

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.