Cihangiri: Suriye’yi yalnız bırakmayacağız

  • 17 Ocak 2017
  • 1.039 kez görüntülendi.
Cihangiri: Suriye’yi yalnız bırakmayacağız

İran Cumhurbaşkanı Yardımcısı, İran’a karşı yapılan 8 yıllık savaş döneminde, İran devleti ve milletini yanlız bırakmayan Suriye devleti ve halkını teröristlere karşı yalnız bırakmayacaklarını açıkladı.

İran Cumhurbaşkanı Yardımcısı Ishak Cihangiri, Suriye Başbakanı İmad Hamis’le düzenlediği ortak basın toplantısında İmam Humeyni ve Hafız Esad tarafından temeli atılarak, iki ülke arasındaki ilişkilerin güçlü olduğuna işaret etti.

Cihangiri, bu görüşmede, “İran’a karşı yapılan 8 yıllık savaş döneminde, İran devleti ve milletini yanlız bırakmayan Suriye devleti ve halkını teröristlere karşı yalnız bırakmayacağız” diye konuştu.

İran Cumhurbaşkanı Yardımcısı, iki ülke arasında 5 işbirliği belgesinin imzalandığına değinerek, şu ifadelerde bulundu: Sayın İmad Hamis’in İran’ı ziyaret etmesinin amacı da siyasi danışmanlığın yanısıra iki ülke arasında yeni bir ekonomik ilişki kurulmasıdır.

Ayetullah Haşimi’nin vefatından dolayı başsağlığı dileyen Suriye Başbakanı İmad Hamis, “Büyük hasarlara yol açan Suriye’deki iç savaş, bazı zaferlerin de ortaya çıkmasını sağladı ve bütün bu başarılar, Suriye devleti ve halkının direnişi ve İran’ın sonsuz destekleri sonucu gerçekleşti” açıklamalarında bulundu.

Hamis ayrıca, İran’ın bölgede ve dünyada özel bir konuma sahip olduğuna ve bu ülkenin ekonomik, siyasi ve askeri politikalarına içtenlikle inandıklarını bildirdi.

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.