Cihangiri: Tahran ve Ankara terörle mücadele işbirliğine girmelidir

  • 28 Temmuz 2015
  • 808 kez görüntülendi.
Cihangiri: Tahran ve Ankara terörle mücadele işbirliğine girmelidir

İran İslam Cumhuriyeti Cumhurbaşkanı 1. Yardımcısı Cihangiri, dün Türkiye’nin Tahran Büyükelçisini kabul ettiği görüşmede, Tahran ve Ankara’nın terörle mücadelede işbirliğinin gerekli olduğuna vurgu yaptı.
İran Cumhurbaşkanı 1. Yardımcısı İshak Cihangiri, dün Türkiye’nin Tahran Büyükelçisi Rıza Hakan Tekin ile yaptığı görüşmede, teröristlerin bölgede işlediği vahşi girişimleri ve Suriye ve Irak’ta masum sivillere yönelik yaptığı acımasız katliamlarına işaretle, IŞİD’in son günlerde, Suruç’ta gerçekleştirdiği saldırıyı kınadı, Tahran ve Ankara’nın terörle mücadelede ve bölgede yeniden huzur tesis etmede etkin ve yararlı işbirliği içine girebileceklerini kaydetti.
İran İslam Cumhuriyeti Cumhurbaşkanı 1. Yardımcısı Cihangiri, İran ve Türkiye’nin tarihi ve dostane ilişkilerinin iyi komşuluk, ortak kültürel ve tarihi değerle dayalı olarak şekillendiğini hatırlattı.
Görüşmede, Türkiye’nin Tahran Büyükelçisi de, İran’ın yaptığı nükleer anlaşmayla bir kez daha uluslar arası düzeydeki hakkettiği asıl konumuna ulaşacağını ifade ederek, Ankara’nın her daim, İran’ın nükleer programının barışçıl çözümünü savunduğunu, bu anlaşmanın Tahran-Ankara ilişkilerinde yeni bir fasıl açabileceğini kaydetti.

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.