Cihangiri: Tahran ve Seul ilişkilerinin önünde hiçbir engel yok

  • 29 Şubat 2016
  • 896 kez görüntülendi.
Cihangiri: Tahran ve Seul ilişkilerinin önünde hiçbir engel yok
İran Cumhurbaşkanı 1. Yardımcısı İshak Cihangiri, İran ve Güney Kore’nin muhtelif alanlarda ilişkileri ve işbirliğinin geliştirilmesi için hiçbir sınırlamanın olmadığını ifade etti.

İran Cumhurbaşkanı 1. Yardımcısı İshak Cihangiri, Tahran’da Güney Kore Ticaret, Sanayi ve Enerji Bakanı ile yaptığı görüşmede, iki ülke ilişkilerinin her daim iyi olduğunu, ancak İran halkına karşı haksız yaptırımlar döneminde Tahran-Seul’un ekonomik ilişkilerinin gerilediğini kaydetti.

Yakında düzenlenecek İran-Güney Kore Karma Ekonomik İşbirliği Komisyonu toplantısına işaret eden Cihangiri, bu komisyonun ikili ilişkilerin geliştirilmesi yönünde yapıcı ve olumlu sonuçlara ulaşmasını temenni etti.

İran Cumhurbaşkanı 1. Yardımcısı, İran’ın Doğu ülkeleriyle işbirliğinin güçlendirilmesine ilişkin politikasına işaretle, Güney Kore’nin de İran İslam Cumhuriyeti dış politikasında önemli yere sahip olduğunu, iki ülkenin bir biri için güvenilir ortak olabileceğini hatırlattı.

Yakın gelecekte Güney Kore Cumhurbaşkanı’nın Tahran’a yapacağı ziyaretine değinen Cihangiri, bu ziyaretin ikili ilişkilerde dönüm noktası olabileceğini kaydetti.

Güney Kore Ticaret Bakanı da, İran ve Güne Kore’nin sıcak ve olumlu ilişkilerine temasla, diplomatik münasebetlerin yeniden başladığını bildirdi, Güney Kore’nin İran’a karşı Irak savaş dönemi dahil her zaman İslam Cumhuriyeti’nin yanında olduğunu belirtti.

Güney Kore’nin hatta yaptırımlar döneminde İran petrolünü alan güvenilir bir müşteri olduğunu söyleyen Bakan, yaptırımların kalkmasının ardından Tahran-Seul işbirliğinin güçlenmesi için daha uygun ortam sağlandığını ifade etti.

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.