Cihangiri: Taklid merci alimlerinin gelişmelerde önemli rolü var

  • 18 Şubat 2015
  • 1.048 kez görüntülendi.
Cihangiri: Taklid merci alimlerinin gelişmelerde önemli rolü var

İslami İran cumhurbaşkanı birinci yardımcısı İshak Cihangiri, Irak’ta  taklid merci alimlerinin varlığını, bu ülkede istenmeyen buhranlara karşı direnme ve sorunların çözümü konusunda çok güçlü manevi bir destek olarak niteledi.

Irak’ta temaslarda bulunan Cihangiri,  dün ‘Irak Milli Koalisyonu’ üyeleriyle yaptığı görüşmede, Irak halkının, güvenlik, huzur ve refaha  layık olduğu gibi  aynı zamanda bu ülke hükümetinin ve önde gelenlerinin  kanalıyla da bölge ve uluslar arası  yönetimde  rol sahibi olmaya layık olduğunu söyledi.

İran cumhurbaşkanı  yardımcısı Cihangiri, Irak halkı, ordusu ve hükümetinin  terör örgütü IŞİD’e karşı  zaferlerine de işaretle,  Irak’ın bütün dünya adına terör örgütü IŞİD ile mücadele ettiğini ve  bu terör örgütünün bu ülkeden en kısa zamanda atılmasını ümit etti.

Irak dışişleri bakanı ve ‘Irak Milli Koalisyonu’ başkanı İbrahim Caferi de, İran heyetinin koalisyon üyeleriyle görüşmesinden dolayı  teşekkür ederken, iki ülkenin derin ve kapsamlı ilişkilere sahip olduğunu bildirdi ve her alanda ilişkilerin daha da gelişmesini istedi.

Caferi, İran’ın, çeşitli  kavimlerin ve mezheplerin barış içinde birlikte  güzel bir şekilde yaşadıklarına  iyi bir örnek olduğunu belirtirken, Irak halkının da İran halkı gibi,  düşmanlar karşısında  birlik, beraberlik ve dayanışma içinde olması temennisini dile getirdi.

Irak dışişleri bakanı, IŞİD ve terörizmle mücadelede, bütün ülkelerin işbirliği içinde olması gerektiğini belirterek, IŞİD’in yalnızca Irak için bir tehdit olmadığını aksine  bütün bölge ve dünya için tehdit olduğunu söyledi.

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.