Cihangiri: Trump’ın girişimleri, ABD’nın itibarını sıfırladı

  • 15 Mayıs 2018
  • 1.418 kez görüntülendi.
Cihangiri: Trump’ın girişimleri, ABD’nın itibarını sıfırladı

İran İslam Cumhuriyeti Cumhurbaşkanı 1. Yardımcısı İshak Cihangiri, ABD Başkanı Trump’ın dünya milletleri önünde nükleer anlaşmadan son derece çirkin bir şekilde çekilerek, Amerikalılar’ın itibarını yok ettiğini kaydetti.

Cihangiri bugün Tahran’da bir açılış merasiminde yaptığı açıklamada, bazılarının diyalog ile Filistin’de akan kanın durdurulabileceğini zan ettiklerini, ancak ABD’nin büyükelçiliğini gösterişli bir şekilde Kudüs’e taşıdığı gün 59 masum Filistinli’nin şehit olduğunu kaydetti.

İran Sağlık Bakanı Seyyid Hasan Gazizade Haşimi de, Dünya Sağlık Örgütü Başkanı’na yazdığı mektupta mazlum ve savunmasız Filistin halkının acımasızca katliam edilmesini şiddetle kınayarak, Gazze’de insani felaketin yaşanabileceği konusunda uyarıda bulundu.

İslam İnkılabı Rehberi Uluslararası İşler Danışmanı Ali Ekber Velayeti de, İnstagram hesabından paylaştığı bir yazıda ABD’nin büyükelçiliğini Kudüs’e taşımasına sert bir şekilde tepki gösterdi.

Velayeti, “ABD büyükelçiliğinin Müslümanların en kutsal dini yerlerinden birine taşınması, Siyonist Rejim’in çöküş sürecini hızlandıracaktır” dedi.

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.