Cihangiri’den İslam dünyasının birliğine vurgu

  • 31 Aralık 2014
  • 1.036 kez görüntülendi.
Cihangiri’den İslam dünyasının birliğine vurgu

İslami İran cumhurbaşkanı birinci yardımcısı İshak Cihangiri, İslam dünyasının birliğinin gelişmesinin  önemli  bir konu olduğunu  söyledi.

Cihangiri dün Tunus  ticaret ve el sanayi bakanı Necla Huruş ile  görüşmesinde, İran’ın İslam ümmetinin birliğine dair  görüşüne temas ederken,  düşmanların tefrika çıkarmaya dayalı  komplolarıyla mücadele edilmesi  gerektiğini belirtti ve İran İslam Cumhuriyetinin, İslam dünyasının birliği aleyhindeki her türlü komploya karşı çıkacağını söyledi.

İran cumhurbaşkanı yardımcısı, Tunus’ta  genel ve cumhurbaşkanlığı seçimlerinin başarılı bir şekilde yapılmasından dolayı tebriklerini bildirirken, Tunus’un her zaman İran İslam  Cumhuriyeti  açısından özel yerinin olduğunu bildirdi ve iki ülke arasında her alanda ilişkilerin geliştirilmesini istedi.

Sözkonusu görüşmede Tunus ticaret ve el sanayi bakanı da, İran ve Tunus arasında ortak işbirliğinin oluşturulmasına hazır olduklarını belirtirken,  Tunus’un İran’la  iktisadi, kültürel, bilim ve turizm gibi  çeşitli alanlarda işbirliğini geliştirmek istediğini söyledi.

Tunuslu bakan, başta Filistin olmak üzere İran ve Tunus arasında ortak görüşlerin bulunmasından dolayı memnuniyetini bildirirken, bağımsız Filistin devletinin kurulmasının Filistin halkının  en tabii hakkı olduğunu söyledi.

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.