Çin, ABD’nin İran karşıtı uygulamalarına tepki gösterdi

  • 19 Mayıs 2019
  • 3.558 kez görüntülendi.
Çin, ABD’nin İran karşıtı uygulamalarına tepki gösterdi

Çin Dışişleri Bakanı Wang Yi Amerikalı mevkidaşı Mike Pompeo’yu arayarak Amerika’nın İran karşıtı uygulamalarına itiraz etti.

Fars haber ajansının haberine göre Çin Dışişleri Bakanı Wang Yi Amerika Dışişleri Bakanı Mike Pompeo ile telefon görüşmesinde Amerikalı yetkililerin İran karşıtı açıklamalarına itiraz ederek Washington yönetiminden başta İran İslam Cumhuriyeti olmak üzere başka ülkelere karşı tek yanlı eğilimini değiştirmesini istedi.

Bakan Wang Yi ayrıca, Amerika’nın tek yanlı politikaları Çin devleti ve bu ülkenin firmalarının çıkarlarına zarar verdiğini, Washington yönetimi uluslararası kuralların dışına çıkan tutumunu değiştirmesi gerektiğini kaydetti.

ABD Başkanı Donald Trump 8 Mayıs 2018’de tek yanlı bir karar çerçevesinde Bercam nükleer anlaşmasını ihlal ederek bu anlaşmadan çekildiğini ve nükleer yaptırımları yeniden uygulayacaklarını açıkladı.

İran İslam Cumhuriyeti ise bu kararın yıldönümünde Bercam nükleer anlaşmasındaki bazı yükümlülüklerini askıya aldı ve anlaşmada kalan ülkelere başta bankacılık ve petrol sektörleri olmak üzere yükümlülüklerini yerine getirmek üzere 60 gün süre tanıdı.

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.