Çin, ABD’ye ait insansız su altı aracını iade etti

  • 20 Aralık 2016
  • 1.065 kez görüntülendi.
Çin, ABD’ye ait insansız su altı aracını iade etti

Çin, Güney Çin denizinde el koyduğu ABD’ye ait insansız deniz altısını Amerika’ya iade etti.

ABD Savunma Bakanlığı, Çin donanmasının 4 gün önce el koyduğu ABD’ye ait insansız su altı aracının iade edildiğini açıkladı.

ABD Savunma Bakanlığı Sözcüsü Peter Cook yaptığı yazılı açıklamayla, Güney Çin Denizi’nde el konulan insansız su altı aracının geri verildiği bilgisini paylaştı. Aracın alıkonulduğu yere çok yakın bir bölgede Amerikan donanma yetkililerine iade edildiğini belirten Cook, “Bu olay, uluslararası hukuka ve donanmalar arasındaki profesyonel standartlara uygun bir işlem değildi” dedi. Olayın hemen ardından söz konusu aracın iade edilmesini talep eden Pentagon, olayla ilgili soruşturmanın devam ettiğini bildirdi.

Pentagon Sözcüsü Yüzbaşı Jeff Davis, 4 gün önce, Güney Çin Denizi’nde ‘bilimsel veri’ toplayan ABD’ye ait insansız bir su altı aracına Çin donanması tarafından el konulduğunu bildirmişti.

Davis, olayın Güney Çin Denizi’nde araştırma için bulunan Amerikan donanma askerlerinin gözü önünde meydana geldiğini anlatmıştı.

Çin ise aracın diğer gemilere yönelik tehlike yaratma ihtimali nedeniyle alıkonulduğunu belirtmiş ayrıca ABD’nin bölgedeki  ‘izleme’ faaliyetlerine şiddeli bir şekilde karşı olduklarını açıklamıştı.

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.