Çin Dışişleri Bakanı Nükleer Anlaşmaya Bağlılığa Vurgu Yaptı

  • 08 Şubat 2018
  • 916 kez görüntülendi.
Çin Dışişleri Bakanı Nükleer Anlaşmaya Bağlılığa Vurgu Yaptı

Çin Dışişleri Bakanı, KOEP nükleer anlaşma karşısında ülkesinin tutum ve konumunun belli olduğunu belirterek, Çin’in KOEP’e bağlı kalacağını bir kez daha vurguladı.

İRNA’nın verdiği habere göre Pekin’de İran İslami Şura Meclisi Ulusal Güvenlik ve Dış Politika Komisyonu Başkanı Alaeddin Burucerdi ile bir araya gelerek görüşen Çin Dışişleri Bakanı Wang Yi, İran ve Çin’in her ikisinin de nükleer anlaşma KOEP’e bağlı kaldıklarını ve onu koruyacaklarını bildirdi.

İki ülke ilişkilerinin gelişmekte olduğunu bildiren Çin Dışişleri Bakanı Wang Yi, İran Cumhurbaşkanı Dr. Hasan Ruhani’nin gelecek Şanghay ekonomik işbirliği oturumuna katılmasını istedi.

Burucerdi de bu toplantıda Tahran-Pekin arasındaki çok önemli ve tirihi ilişkiye değinerek ikili ilişkilerin gelişmesi zaruretini vurguladı.

İkili ayrıca başta Irak, Suriye ve Yemen meseleleri olmak üzere bir takım bölgesel ve uluslararası meseleleri de ele alarak görüştüler.

İran İslami Şura Meclisi Ulusal Güvenlik ve Dış Politika Komisyonu Başkanı Alaeddin Burucerdi, Çin yetkilileriyle görüşmek üzere bir heyet başkanlığında Pekin’e gitmişti.

Burucerdi, Çin Dışişleri Bakanının yanı sıra, Çin Halk Meclisi Dış İlişkiler Komitesi Başkanı ve Siyasi İstişare Konferansı Başkanı ile görüşerek, ikili münasebetleri ele almıştı.

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.