Çin: Türkiye İle İlişkilerimizi Geliştirmek İstiyoruz…

  • 27 Kasım 2014
  • 620 kez görüntülendi.
Çin: Türkiye İle İlişkilerimizi Geliştirmek İstiyoruz…

Çin’in Dongguan şehri üst düzey hükümet yetkilileri ve önde gelen ticari şirketlerinden oluşan 40 kişilik bir heyet Türkiye’ye geldi. Heyete başkanlık eden Dongguan Yerel Halk Meclisi Başkanı Xu Jianhua (Hu Hianhua), İstanbul temaslarını değerlendirdi. Türkiye ile olan ilişkilerini artırmak istediklerini belirten Jianhua, önemli anlaşmlara imza attıklarını açıkladı.

Dongguan şehri üst düzey hükümet yetkilileri ve önde gelen ticari firmalardan oluşan 40 kişilik bir heyet Türkiye’ye geldi.

Dongguan Yerel Halk Meclisi Başkanı ve Çin Komünist Partisi İl Sekreteri Xu Jianhua (Hu Hianhua) ile Dongguan Ticaret Odası Başkanı He Yuepei’nin (Hiye Yuepei) başkanlık ettiği heyet İstanbullu iş adamları ile bir araya geldi.

Toplantıya, İstanbul Vali Yardımcısı İsmail Gültekin, Çin İstanbul Başkonsolosu Gu Jingqi ve Kadıköy Beldiye Başkanı Aykurt Nuhoğlu da katıldı.

Vali Yardımcısı Gültekin, Çin ile yapılan anlaşmaların artarak devam edeceğini belirtti.

Dongguan ve İstanbul arasındaki yatırım, ticaret ve turizm işbirliğinin gerçekleştirilmesi için düzenlenen toplantıda, toplamda 170 milyon dolarlık anlaşmalara imza atıldı.

Konferans ve sunumlar sonrası Türk ve Çinli iş adamları yeni anlaşmaları imzalamak için pazarlık masasına oturdu.

Heyete başkanlık eden Dongguan Yerel Halk Meclisi Başkanı Xu Jianhua, İstanbul temaslarını Ulusal Kanal’a değerlendirdi.

Türk ve Çinli işadamları ile yöneticilerinin işbirliği bu toplantıyla sınırlı kalmayacak. Hu, yeni anlaşmaların da müjdesini verdi.

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.