CNN: İran’ın füze saldırısında 64 ABD askeri beyin travması geçirdi

  • 31 Ocak 2020
  • 1.433 kez görüntülendi.
CNN: İran’ın füze saldırısında 64 ABD askeri beyin travması geçirdi

ABD medyasından CNN kanalı dün gece verdiği haberde, İran’ın Irak’ta Ayn’el Esed ABD üssüne yönelik balistik füze saldırısında 64 ABD askerinin beyin travması geçirdiğini bildirdi.

CNN kanalının ABD’li iki yetkiliden naklen verdiği habere göre, İran’ın sözkonusu saldırısında 64 ABD askeri beyin travması geçirdi.

Amerikan savunma bakanlığı daha önce yaptığı açıklamada bu rakamı 50 olarak açıklamıştı.

Başta Trump olmak üzere savunma bakanı, dışişleri bakanı gibi Amerikalı yetkililer, İran’ın saldırısında ölen ve yaralanan ABD askeri olmadığını iddia etmişlerdi.

Amerikan savunma bakanı sözkonusu saldırıdan sonraki günlerde ise zaman zaman saldırıda yaralananların olduğunu yaptığı çelişkili açıklamalarla itiraf etmiş oldu.

Bu arada uzmanlar ise İran’ın ABD üssüne yönelik balistik füze saldırısında ABD’li askerlerin de ölmüş olabileceğini ama Amerikan yönetiminin bunu ilan etmek istemediği görüşündeler.

İran devrim muhafızları ordusu, Kudüs Gücü komutanı general Süleymani’nin intikamını almak için 8 ocak tarihinde Irak’ın el’Anbar eyaletinde yer alan Ayn’el Esed üssüne yönelik balistik füze saldırısı düzenlenmişti.

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.