Cumhurbaşkanı Ruhani: ABD nükleer anlaşmadan çekilirse pişman olacak

  • 17 Şubat 2018
  • 1.001 kez görüntülendi.
Cumhurbaşkanı Ruhani: ABD nükleer anlaşmadan çekilirse pişman olacak

İran Cumhurbaşkanı Hasan Ruhani, ABD’nin nükleer anlaşmanın ardından pazarlık yapmasını komik olarak niteleyip, ABD’nin siyaset alemini, ticaret dünyasıyla karıştırmaması gerektiğini, nükleer anlaşmadan çekilirse, ABD devleti ve milletinin pişman olacağını ifade etti.

İran İslam Cumhuriyeti Cumhurbaşkanı Hasan Ruhani bugün Yeni Delhi’de ORF Kuruluşu araştırmacıları ve düşünürlerine yaptığı konuşmada, ABD’nin İran ve nükleer anlaşma ile değil, dünya kamuoyu ile karşı karşıya olduğunu belirterek, nükleer anlaşmanın 7 ülke tarafından imzalandığını ve Güvenlik Konseyi tarafından da onaylandığını belirtti.

İslami ve İrani kültürüne göre, karşı tarafın nükleer anlaşmayı ihlal etmediği sürece İran’ın anlaşmayı ihlal etmeyeceğini ifade eden Ruhani sözlerinin devamında terörizm ve şiddet soruna işaretle, IŞİD’in ABD için iyi bir araç olduğunu kaydetti.

Güvenlik Konseyi’nin onayı olmadan ABD’nin Irak’a ve Suriye topraklarına saldırdığını ve bölge işlerine müdahale ettiğini hatırlatan İran Cumhurbaşkanı, ahlaktan  ve ahde vefadan yoksun politikanın dünya sorunlarını çözemeyeceğini belirtti.

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.