Cumhurbaşkanı Ruhani: Amerika’nın KOEP’ten muhtemel ayrılışıyla İran kendi seçimini yapacak

  • 20 Eylül 2017
  • 1.077 kez görüntülendi.
Cumhurbaşkanı Ruhani: Amerika’nın KOEP’ten muhtemel ayrılışıyla İran kendi seçimini yapacak

İslami İran Cumhurbaşkanı, Amerikan siyasetlerinin geleceğinin devletler, elitler ve dünya kamu oyu tarafından ön görülemediğini ve bundan en fazla da Amerikan halkının kendisinin zarar gördüğünü bildirdi.

İslami İran Cumhurbaşkanı Hasan Ruhani, dün NBC televizyonuna verdiği mülakatta, ABD’nin şimdiki başkanının söz ve davranışının tüm olumlu kapıları kapadığını hatırlatarak, Kapsamlı Ortak Eylem Planı KOEP’in uluslararası bir anlaşma olup her keseni yararına olduğunu ve Amerika’nın bu anlaşma karşısındaki sorumluluğunu yerine getirmemesi durumunda artık ülkelerin ABD’ye olan güvenlerinin büsbütün sarsacağını ve bunun ise Amerika için çok masraflı olacağını söyledi.

Ruhani, ABD’nin KOEP’ten çekilmesinin en başta Amerika’ya ağır bedel dayatacağını, İran’ın da gerekli tepkiyi vereceğini belirtti.

Ruhani bir kez daha Amerika Başkanı bu anlaşmayı bozduğu takdirde İran’ın muhtelif seçeneklerinin bulunduğunu ve hatta bir kaç gün içinde anlaşmadan önceki duruma geri dönebileceğini hatırlattı.

İran’ın bölgeye yönelik yapılan askeri ve terörizm saldırısının bir kurbanı niteleyen İran Cumhurbaşkanı Ruhani, füze İran’ın savunma gücüdür ve kesinlikle KOEP’le alakadar değil. Kendi savunma gücümüzü hiç kimseyle masaya yatırmayız” dedi.

Ruhani, İran’ın her zaman kesinlikle tüm ülkeler tarafından nükleer silah yapılmasına karşı olduğunu  bildirdi.

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.