Daeş Libya’da köşeye sıkıştı

  • 30 Ağustos 2016
  • 889 kez görüntülendi.
Daeş Libya’da köşeye sıkıştı

Libya’nın Sirte kentinde Ulusal Mutabakat Hükümeti’ne (UMH) bağlı güçlerin terör örgütü Daeş‘e karşı başlattığı operasyonda önemli ilerleme kaydedildiği açıklandı.

Ulusal Mutabakat Hükümeti sözcüsü Reda Isa Sirte’de Daeş‘in elindeki bulunan Birinci Mahalle’nin geri alındığını, Daeş‘in buradan tamamen temizlendiğini duyurdu.

Pazar gününden bu yana devam eden şiddetli çatışmalarda UMH’ye bağlı 50 asker öldü 200 asker de yaralandı.

Sirte’de Birinci Mahalle’nin hükümet güçlerinin kontrolüne geçmesinin ardından Daeş Üçüncü Mahalle’ye sıkıştı.

Diğer yandan operasyonda sona yaklaşıldığını ifade eden operasyonunun sözcüsü Muhammed el-Gasri Sirte’de abluka altına alınan Daeş liderleri ve militanların ailelerinin çıkışı için güvenli geçit oluşturmayı kabul ettikleri söyledi.

Sadece kadın ve çocukların geçişine izin verildiğini ifade eden Gasri en geç yarına kadar çatışmaların çıkışların sağlanması için durdurulduğunu açıkladı.

El-Bunyan el-Mersus operasyonu, Ecdabya, El-Cefra ve Misurata ekseninden DAEŞ‘in Sirte’deki varlığını sonlandırmak amacıyla mayıs ayında başlamıştı. Bunyan el-Mersus operasyonunda yer alan güçler, DAEŞ‘i küçük bir alana hapsetmeyi başarırken terör örgütüne çok büyük hasar vermişti.

Terör örgütü Daeş, Libya’da Kaddafi’nin devrilmesinden sonra başlayan güç mücadelesinde oluşan boşluğu kullanarak kısa sürede etkin hale gelmişti.

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.