Danimarka Dışişleri Bakanı: Suriye Sorununun Çözümü İçin Suriye Cumhurbaşkanı’yla Görüşülmesi Gerekiyor…

  • 25 Ocak 2015
  • 872 kez görüntülendi.
Danimarka Dışişleri Bakanı: Suriye Sorununun Çözümü İçin Suriye Cumhurbaşkanı’yla Görüşülmesi Gerekiyor…

Danimarka dışişleri bakanı Martin Lidegaard, Suriye’deki sorunun çözümü için Suriye yönetimiyle ve cumhurbaşkanı Beşşar Esad ile görüşülmesi gerektiğini söyledi.

Martin Lidegaard, Suriye’deki sorunun çözümü ile ilgili yaptığı değerlendirmede, ülkedeki savaşın sona erdirilmesi ve barışın tesisi için geçici hükümetin kurulması zorunluluğuna işaret etti. Danimarkalı bakan, bunun için de cumhurbaşkanı Beşşar Esad ile müzakere masasına oturulması gerektiğini dile getirdi.

Geçici hükümette Esad yanlıları dahil Suriye’deki tüm etnik grupların bu hükümette temsil edilmesi gerektiğini ifade eden Lidegaard, “Birleşmiş Milletler Esad ile pazarlık halinde ve ben buna destek veriyorum çünkü çok yoğun bir mülteci akını var ve bunu durdurmamız, ülkedeki korkunç trajediye de son vermemiz gerekiyor” dedi.

Suriye’deki iç savaşın sona erdirilmesi için taraflar Şubat 2014’te Cenevre’de BM’nin arabuluculuğunda müzakere masasına oturmuş ancak uzlaşma sağlanamamıştı.

Son olarak Rusya, 26-29 Ocak’ta tarafları Moskova’da bir araya getirmek için girişimde bulunmuş ancak Suriye muhalefetinin önde gelen isimleri toplantıya katılmayacaklarını açıklamıştı.

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.