Danimarka, El Ahvaziye teröristlerini İran’a iade edebileceğini bildirdi

  • 25 Eylül 2018
  • 1.283 kez görüntülendi.
Danimarka, El Ahvaziye teröristlerini İran’a iade edebileceğini bildirdi

Danimarka Dışişleri Bakanlığı sözcüsü Soren Spersen, İran’ın gerekli delilleri vermesi durumunda Ahvaz kentinde Cumartesi yaptıkları terörist eylem sonucu 25 kişiyi şehit eden El Ahvaziye terör örgütü üyelerini İran’a iade edebileceklerini söyledi.

Danimarka radyosuna açıklamada bulunan Sperson, Ahvaz’daki terör olayını gerçekleştiren teröristlerin Danimarkalı hakimler tarafından mahkemeye çıkarılıp yargılanması gerektiğini belirterek, yeterli delil olması durumunda bu kişileri İran’a iade edilebileceklerini söyledi.

Danimarka Dışişleri Bakanı Andres Samoels de bu Radyo’ya yaptığı açıklamada, Ahvaz olayı ile ilgili araştırmalarının devam ettiğini ve o ülke vatandaşlarının Ahvaz’daki olayla irtibatları olması durumunda o kişilerin cezalandırılacağını söyledi.Cumartesi günü Ahvaz’da Kutsal Savunma Haftası dolayısıyla düzenlenen törende bir grup terörist halka ve askeri geçide katılanlara ateş açtı. Açılan ateş sonucu en az 25 kişi şehit düşerken onlarcası da yaralandı. Ölü ve yaralılar arasında kadınlar, çocuklar ve siviller de bulunmaktadır.Bir çok ülke lirdi olayı mahkum ederek İran milletini başsağlığı dileğinde bulundu.

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.