Danimarka’nın Tahran büyükelçisi dışişleri bakanlığına çağrıldı

  • 20 Ocak 2017
  • 1.123 kez görüntülendi.
Danimarka’nın Tahran büyükelçisi dışişleri bakanlığına çağrıldı

Kopenhag’da İslam inkılabı karşıtı bazı unsurların İslam cumhuriyeti elçiliğine saldırması ardından, Danimarka’nın Tahran büyükelçisi dışişleri bakanlığına çağrıldı.

İslami İran dışişleri bakanlığı sözcüsü Behram Kasımı dün akşam yaptığı açıklamada, dışişleri bakanlığı kuzey ve doğu Avrupa işlerinden sorumlu birinci daire başkanı, ınkılap karşıtlarının İran elçiliğine saldırıdan dolayı itirazını ilettiğini belirtti.

Kasımi’nin belirttiğine göre dışişleri bakanlığı kuzey ve doğu Avrupa işlerinden sorumlu birinci daire başkanı İran’ın Kopenhag elçiliğine saldırının uluslararası yasalara aykırı olduğunu, elçilikte huzur ve personelin güvenliğinin sağlanması için zayıf davranıldığını, Danimarka hükümetinden olay sorumlularına karşı ciddi ve etkin tavır sergilemesi istendi.

Kasımi Danimarka’nın Tahran büyükelçisinin, İran elçiliğine saldırıdan esef duyarak bunun kabul edilemez olduğuna işaretle İran itirazını en kısa zamanda Kopenhag’a ileteceği ve sonucu da İranlı yetkililere bildireceğini ifade etti.

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.