David Cameron ve Davutoğlu ikili görüşme yaptı

  • 10 Aralık 2014
  • 893 kez görüntülendi.
David Cameron ve Davutoğlu ikili görüşme yaptı

Türkiye’de temaslarda bulunan İngiltere başbakanı David Cameron Ankara’da Türkiye başbakanı Ahmet Davutoğlu ile baş başa ve heyetler arası görüşmeler gerçekleştirdi. Görüşme sonrası ortak basın toplantısı düzenleyen ikili, görüşmelerin çok iyi geçtiğini belirttiler.

Cameron, burada yaptığı konuşmada, Türkiye’de olmaktan duyduğu memnuniyeti dile getirirken, Davutoğlunun başbakan olmasının ardından Türkiye’yi ilk ziyaret eden başbakanın kendisi olduğunu hatırlattı.

Türkiye ile ikili ilişkilerin çok güçlü olduğunu ve daha da güçleneceğini düşündüğünü belirten Cameron, “Özellikle şimdi gelmek istedim çünkü İngiltere’deki insanlar için çok açık ki ekonomik ve ulusal güvenliğimiz Türkiye ile iyi bir ilişkiye sahip olmakla çok bağlantılı” diye konuştu.

Cameron, yabancı savaşçılarla ilgili soruya verdiği cevapta, İngiltere’de konuya ilişkin bir mevzuatı kabul etmek üzere olduklarını, bu sayede kişilerin bu tür çatışmalara katılmak üzere seyahati durumunda pasaportlarına el konulabileceğini, gerekirse belirli kısıtlamalara gidileceğini anlattı.

Bu konuyu Davutoğlu ile de konuştuklarını belirten Cameron, “Suriye konusunda ortak bir bakış açısına sahibiz” dedi.

Davutoğlu da, bir soru üzerine, Suriye’de, Irak’ta, Ukrayna’da yabancı savaşçı görmek istemediklerini, yabancı savaşçılara karşı tutumlarının açık ve net olduğunu belirterek, “Yabancı savaşçılar, bütün uluslararası toplum için ve bulundukları ülkeler için, topraklar ve komşu ülkeler için de bir tehdittir. Türkiye hiçbir zaman yabancı savaşçıların Türkiye üzerinden geçişine ya da Suriye’deki varlıklarına müsamaha göstermemiştir, göstermeyecektir. Bunun net olarak bilinmesini isterim” dedi.

Davutoğlunun bu açıklamasına rağmen ancak bilindiği gibi Türkiye, Suriye’de terör örgütlerine destek vermekle suçlanırken hükümet bu konuda Türkiye içinde de çok ciddi eleştiriler almaktadır.

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.