De Mistura: Beşar Esad Suriye buhranının siyasi çözüm sürecine bağlıdır

  • 16 Mayıs 2017
  • 1.151 kez görüntülendi.
De Mistura: Beşar Esad Suriye buhranının siyasi çözüm sürecine bağlıdır

BM Suriye Özel Temsilcisi De Mistura, Suriye cumhurbaşkanı Beşar Esad’ın, Suriye buhranının siyasi yolla çözüm sürecine bağlı kaldığını söyledi.

Sputnik’in Cenevre’den bildirdiğine göre, BM Suriye Özel Temsilcisi De Mistura, dün Cenevre’de  6. tur Suriye barış müzakerelerinden önce basın toplantısında yaptığı açıklamada, BM’nin bu görüşmelerin tamamlanması yönünde  Ramazan ayında görüşme programlarının olduğunu  belirterek,  bu görüşmelerde  siyasi ve insani meselelerle yoğunlaşacağını söyledi.

“Görüşmelerin gündemi, geçiş yönetimi, anayasa, seçimler ve terörizmle mücadele olacak. Bütün bu başlıklar önemli ve birbirine paralel. Niyetimiz bunları daha detaylıca ele almak” dedi.

Birleşmiş Milletler (BM) Suriye Özel Temsilcisi Staffan de Mistura, İsviçre’nin Cenevre kentinde yarın başlayacak 6. tur Suriye görüşmelerinde, geçiş yönetimi, anayasa, seçimler ve terörle mücadele konularının detaylı şekilde ele alınacağını belirtti.

BM Cenevre Ofisi’nde basın toplantısı düzenleyen De Mistura, 6. tur Suriye görüşmelerinin bugün  başlayacağını ve gidişata göre 19 veya 20 Mayıs’ta sona ereceğini söyledi.

De Mistura, kürtleri Suriye toplumunun önemli  bölümü olarak nitelerken, ”Amerika’nın BM Güvenlik Konseyi’nin Suriye’yle ilgili olarak  2254 sayılı bildirisi çerçevesinde  Suriye hususunda çözüm yolu peşinde olduğunu” iddia etti.

Suriye konulu 5. tur Cenevre görüşmeleri 22 Mart’ta başlamış, 31 Mart’ta sona ermişti.

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.