De Mistura: Cenevre-3’de başarısızlığa uğrayabilir

  • 03 Şubat 2016
  • 973 kez görüntülendi.
De Mistura: Cenevre-3’de başarısızlığa uğrayabilir

BM Suriye Özel Temsilcisi Staffan de Mistura, Cenevre-3’ün her zaman başarısızlığa uğrama ihtimalinin olduğunu söyledi.

BM Suriye Özel Temsilcisi Staffan de Mistura İsviçre televizyonu RTS katılarak Cenevre-3 yönelik açıklamalarda bulundu. Suriye’de 5 yıldan beridir yaşanan korkunç bir savaşın ardından Suriye’de siyasi bir çözümü geliştirmenin kolay olmayacağını söyleyen de Mistura, “2 defa başarısızlığa uğramış görüşmelerin ardından yaşanacak bir başarısızlık Suriye’nin geleceği için çok daha kötü olur ve büyük bir umutsuzluk doğar” dedi.

Yapılacak görüşmelerin sağlıklı geçmesi durumunda bir ateşkesin sağlanabileceğini de dile getiren de Mistura, BM olarak yapılacak görüşmeler ile birlikte somut sonuçlar elde etmek istediklerini söyledi.

Görüşmelerin çökme ihtimalinin olup olmadığına ilişkin bir soruyu da de Mistura şekilde yanıtladı: “Tarafların birbirinden nefret ettiği, birbirine güvenmediği bir ortamda görüşmelerin başarısız olma ihtimali var. Yaşanacak krizin çözülmesi için tarafların her türlü cabayı göstermesi gerekir” dedi.

Suriye iç çatışmaları Mart 2011 tarihinde başlamış ve şimdiye kadar bu çatışmalarda 260 bin insan yaşamını yitirmiş ve milyonlarca Suriyeli de mülteci konumuna düşmüştür.

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.