Dehgani: Filistin meselesi işgale son vermekle çözülür

  • 29 Eylül 2018
  • 1.159 kez görüntülendi.
Dehgani: Filistin meselesi işgale son vermekle çözülür

İran Dışişleri Bakanı Yardımcısı Golam Hüseyin Dehgani korsan İsrail rejiminin Filistin milletine yönelik cinayetlerini kınadığı açıklamasında, Filistin davası Filistin halkının kendi kaderini belirleme hakkı ve işgale son vermekle çözümlenebileceğini belirtti.

Bağlantısızlar Hareketi Filistin komitesinin New York’ta 73. BM Genel Kurul zirvesinin kulisinde düzenlediği oturumda konuşan Dışişleri Bakanı Yardımcısı Dehgani, siyonist rejim BM Güvenlik Konseyi’nin kararnamelerini ihlal ettiğini belirterek, uluslararası camiadan bu rejimin mazlum Filistin milletine yönelik cinayetlerini engellemesini istedi.

Amerika yönetiminin Kudüs’ü koran İsrail başkenti tanımasını ve büyükelçiliğini Tel aviv’den Kudüs’e taşımasını kınayan Dehgani, bu karar uluslararası hukuka ve BM kararnamelerine aykırı olduğunu vurguladı.

Dışişleri Bakanı Yardımcısı Dehgani BM Genel Kurulunun mazlum Filistin milletine destek yönünde onayladığı kararnameyi olumlu karşıladıklarını, bu kararname Filistin milletinin kesin haklarının gerçekleşmesi doğrultusunda önemli bir adım ve siyonist rejimin de savunmasız Filistin halkına yönelik işlediği savaş suçlarına uygun bir cevap niteliğinde olduğunu ifade etti.

İsrail rejim açıkça uluslararası barış ve güvenliği tehdit ettiğinin altını çizen Dışişleri Bakanı Yardımcısı Dehgani, siyonist rejim ürettiği nükleer silahlar ve diğer kitle imha silahları ile uluslararası arenada ciddi bir tehlikeye dönüştüğünü kaydetti.

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.