Dehgani: Siyonist rejimin İran aleyhindeki iddiaları temelsizdir

  • 23 Kasım 2016
  • 982 kez görüntülendi.
Dehgani: Siyonist rejimin İran aleyhindeki iddiaları temelsizdir

İran İslam Cumhuriyeti BM Nezdindeki Büyükelçisi Gholam Hoseynn Dehgani, Siyonist rejim İsrail’ın aleyhindeki iddialarının temelsiz olduğunu ve bu cani ve işgalci rejimin İran ve diğer milletler aleyhinde bu kabil iddiaları ortaya atacak durumda olmadığını söyledi.

İRNA’nın bildirdiğine göre Dehgani BM Genel Sekreterine yazdığı ve Güvenlik Konseyi senedi olarak da yayınlanan mektubunda, Siyonist rejimin İran aleyhine BM Güvenlik Konseyine verdiğini iddia ettiği bilgilerin yalan ve daha önce de defalarca tekrarlanan iddialardan başka bir şey olmadığını ve hiçbir ispat ve şahidinin de olmadığını söyledi.

BM Güvenlik Konseyinin tüm bildirilerini son 60 yıldır hiçe sayan ve onlarla dalga geçen bir rejimin İran aleyhinde iddialarda bulunmasının komik olduğunu vurgulayan Dehgani, ‘’Diğer ülkelerin topraklarını onlarca yıldır işgal eden ve Filistinlilerin asgari insan haklarını bile kısan bir rejim temsilcisinin İran’ı uluslararası hukuku çiğnemekle itham etmesi gülünçtür’’ dedi.

Dehgani,’’Yıllardan beri sivil Filistinlilere terör uygulayan ve kendine bağlı gurup ve kişilerle dünyanın bir çok yerinde terör eylemleri yapan bir rejimin İran’ı terörizme destek vermekle itham etmesi ikiyüzlülüktür . Siyonist rejim bu davranışı ile Filistin aleyhindeki işlediği cinayetlerden dikkatleri dağıtmak istemektedir’’ ifadesini kullandı.

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.