Dehgani:Tek taraflılık gelişme sürecini tehlikeye soktu

  • 29 Eylül 2019
  • 652 kez görüntülendi.
Dehgani:Tek taraflılık gelişme sürecini tehlikeye soktu

İran dışişleri bakanının uluslararası ve hukuki işler yardımcısı Amerika’nın tek yanlı siyasetlerini eleştirerek, ‘yaptırıma dair tek yanlı siyasetler, çok taraflı finansal ve ticaret sistemini zorlaştırdı’ dedi.

İran dışişleri bakan yardımcısı Gulam Hüseyin Dehgani,  dün New York’taki BM Genel Kurulunda düzenlenen kalkınmanın finansmanı konulu üst düzey bir toplantıda yaptığı konuşmada, ”Yerel, milli, bölgesel ve uluslararası düzeyde yoksulluğun kökünün kazılması, dünya toplumunun gündeminde olmalıdır” dedi.

Dehgani, iktisadi, mali ve ticari yaptırım girişimlerinin uluslararası hukuka ve BM bildirgesine aykırı olduğunu belirterek, ‘uluslararası toplum gelişmekte olan ülkelere karşı başta yasadışı ve haksız yaptırımlar olmak üzere en kısa  zamanda tek taraflı ekonomik, ticari ve finansal önlemlerin kaldırılması için düzenleme yapmalıdır’ dedi.

İran Dışişleri Bakan Yardımcısı, uluslararası ticaretin, kalkınma için bir itici güç olarak önemine dikkat çekerek, tüm ülkelerin adil katılımlı çok taraflı, açık, yasal, ayrımcı olmayan, kapsayıcı ve şeffaf bir ticaret sistemine katılma hakkına vurgu yaptı./

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.