Demokratlar: Trump başkanlık yeminini bozdu

  • 19 Ocak 2020
  • 704 kez görüntülendi.
Demokratlar: Trump başkanlık yeminini bozdu

ABD temsilciler meclisinin demokratları Cumartesi günü Başkan Donald Trump hakkında gensoru gerekçelerini içeren 111 sayfalık raporlarını senatoya gönderdi.

Amerikalı demokrat temsilciler raporda ABD Başkanı Donald Trump başkanlık yeminini bozduğunu belirterek senatodan Trump’ı yargılayarak azletmelerini istedi.

Demokrat temsilciler raporda, Donald Trump başkanlık yeminini bozarak kamuoyunun güvenine ihanet ettiğini ve bu yüzden görevden alınması gerektiğini vurguladı.

Raporda ayrıca başta Amerika’nın birçok ülkede Büyükelçileri olmak üzere onlarca üst düzey hükümet ve güvenlik yetkililerinin açık gizli ifadelerine ve beyanatına yer verilerek Donald Trump görevini kötüye kullandığı ve kongrenin soruşturmasını sabote ettiği kaydedildi.

ABD temsilciler meclisi geçen Çarşamba günü Donald Trump hakkında onayladığı gensoru kararnamesini senatoya göndermeyi onayladı.

Donald Trump hakkında gensoru süreci, Ukrayna Cumhurbaşkanı Vlodimir Zelenski ile telefon görüşmesi ifşa edildikten sonra başladı. Trump telefon görüşmesinde Zelenski’den 2020 başkanlık seçimlerinde muhtemel demokrat rakibi Jeo Biden ve oğlunu fişlemesini istemişti. Bu arada Trump’ın Amerika’nın Ukrayna’ya askeri yardımını da bu konuya endekslediği ortaya çıktı. Bu skandalın ardından temsilciler meclisi Başkanı Nancy Pelosi Trump hakkında gensoru sürecinin başlatılması için düğmeye bastı.

Demokratlar Donald Trump’un bugüne kadar icraatı ABD anayasasını ciddi bir şekilde ihlal ettiğine inanıyor.

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.