Der Spiegel: Acımasızlık, Suudilerin önemli silahıdır

  • 05 Mayıs 2019
  • 1.242 kez görüntülendi.
Der Spiegel: Acımasızlık, Suudilerin önemli silahıdır

Almanya’da yayımlanan Der Spiegel dergisi, S. Arabistan’da bazı muhaliflerin infaz edilmesini Suud rejiminin gücünü göstermek üzere başvurduğu acımasız mantığın bir parçası olduğunu belirtti.

Almanya’nın Der Spiegel dergisi “Muhammed bin Salman’ın acımasız mantığı” başlıklı raporunda S. Arabistan’da son idam cezalarını sert bir dille eleştirerek şöyle yazdı: Suud hanedanı kendilerinden modern bir görüntü sunma peşindeler, ama aynı zamanda acımasızca halkı idam ediyorlar. S. Arabistan’da kadınlar işkence ediliyor ve her türlü cinsel ve psikolojik tacize maruz kalıyor.

Suud rejimi 23 Nisan 2019’da 37 vatandaşını kamu düzenini bozdukları iddiası ile boyunları vurularak infaz edildiğini duyurmuştu.

İnsan hakları örgütleri konuya gösterdikleri tepkide, idam edilen kişilerin bir çoğu işkence altında itiraf ettirildiklerini açıkladılar.

Suud rejimi her yıl çok sayıda muhalifini terörle mücadele gibi gerçek dışı suçlamalarla suçlayarak ya idam ediyor, ya da uzun süreli hapis cezalarına çarptırıyor.

Arabistanlı seçkin alim Şeyh Nemr Bakır Nemr 2016 yılında milli güvenliğe karşı hareket etme suçu ile suçlanarak idam edildi, oysa Şeyh Nemr sadece konuşmalarında ve hutbelerinde Suud rejimini eleştirmişti.

Bu arada başta ABD olmak üzere Batılı devletler Suud rejiminin petrol dolarlarının hatırı için bu hanedanın geniş insan hakları ihlalleri ve cinayetleri karşısında susmayı çıkarlarına daha uygun buluyor.

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.