Dera bölgesindeki militanlar Ürdün sınırına sıkıştırıldı

  • 07 Temmuz 2018
  • 1.721 kez görüntülendi.
Dera bölgesindeki militanlar Ürdün sınırına sıkıştırıldı

Terörle mücadele konusunda büyük bir seferberlik başlatan Suriye ordusu, Dera’da militanlar karşısında göze gelir ilerlemeler kaydetti.
Sputnik’e göre, Suriye ordusunun büyük çaba göstermeden aldığı İzra, Dera şehrinin 30 kilometre kuzeyinde bulunuyor. Bu bölgenin büyük bir kısmı, içinde Nusra ve Ahrar uş-Şam dahil yasadışı silahlı grupların kontrolü altında kalıyor. Militanların Ürdün sınırı üzerinden silah, mühimmat, takviye aldığını belirten Suriyeli general İzar İsmail, ordunun Dera’daki operasyonunun temel amacının sınır kapıları üzerinde kontrol sağlamak olduğunu kaydetti. Dün Suveyde bölgesi ile El-Summakiyat yerleşimi arasındaki 6 km’lik bölüm ele geçirilerek bu amaca kısmen ulaşılmış oldu. Ama Suriye ordusu bununla yetinme niyetinde değil.

Ülkenin güneyindeki birçok yerleşime yerleşen militanlar şiddetli direniş göstermeye devam ediyor. Ordu, bölgeye büyük güçler takviye etmeyi başardı. Askerler, uzlaşmaya yanaşmayanlara hoşgörü göstermiyor, gayet sert hareket ediyor. 5 Temmuz’da şiddetli çatışmalar sonucu stratejik öneme sahip Sayda şehri özgürleştirildi. Bu şehir ele geçirilerek bir taşla iki kuş vurulmuş oldu, zira şehir 109 ve M5 karayolları üzerinde duruyor. İlki Dera şehrine, diğeri Ürdün sınırındaki Caber sınır kapısına gidiyor.

Suriye’nin güneyini kurtarmak, ülke genelindeki aktif operasyonların son bulacağı anlamına gelmiyor. Misal, IŞİD ve diğer terörist gruplardan 30 bin militanın bulunduğu İdlib bölgesinin geleceğinin ne olacağı belli değil. Bölgede, Nusra’nın da içinde olduğu Hayat Tahrir eş-Şam ve Cebhat Tahrir es-Suriya arasında çatışmalar sürüyor. Her iki örgüt, insanlara ve mühimmata kıymayarak etki alanlarını bölüşüyor. Suriye ordusunun er ya da geç bu yönde saldırıya geçmesi gerekeceği ortada.

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BÄ°R YORUM YAZ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.