Dera’daki Onlarca Belde Ve Köy Halkı, Suriye Ordusunun Beldelerine Girişini Kutladı

  • 30 Haziran 2018
  • 1.776 kez görüntülendi.
Dera’daki Onlarca Belde Ve Köy Halkı, Suriye Ordusunun Beldelerine Girişini Kutladı

Dera kırsalında birçok belde ulusal uzlaşmalara katılırken, vatandaşlar beldelerinde kitleler halinde toplanarak kendilerini yıllardır yaşadıkları terör zulmünden kurtaran ordu birliklerine şükranlarını ifade etti.

Suriye Ordu birliklerinin Dera Beled ve Nuayme Beldesinde dış güçlere tabi teröristlere karşı operasyonlarını başarıyla sürdürdükleri bir zamanda SANA muhabiri birçok belde ve köyün ulusal uzlaşmalara katıldıklarını belirtti.

Muhabir uzlaşmaya katılan beldelerin arasında Dael, Doğu Gariye, Tlul Hleyf ve Tel el Şeyh Hüseyin’in bulunduğunu aktarırken, bu beldelerde bulunan tüm silahlıların silahlarını Suriye ordu birliklerine teslim ettiklerini belirtti.

Söz konusu beldelerde vatandaşların kitleler halinde toplandıklarına dikkat çeken muhabir, yıllardır saldırı ve gasp eylemlerinde bulunan dış güçlere tabi teröristlerden kendilerini kurtaran ordu birliklerine teşekkürlerini ifade ettiklerini aktardı. Muhabir halk kitlelerinin, dış güçlere tabi kiralık teröristlere karşı savaşında ordu birliklerimize mutlak desteklerini vurguladıklarını ifade etti.

Terör ve destekçilerine karşı düzenlenen kitlesel eylemlerde vatandaşlar Cumhurbaşkanı Beşşar el Esad’ın fotoğrafları ve Suriye’nin şanlı bayrağını ellerinde taşırken, Suriye ordu birlikleri adına sloganlar attılar. Vatandaşlar sloganlarında ordu birliklerinin Suriye ve halkını korumada kaydettiği şanlı zaferler ve bulundukları fedakarlığın yanı sıra sergiledikleri ulusal sorumluluk ve duyarlılığı övdü.

Öte yandan SANA muhabiri Dera kırsalının doğusu ve güneydoğusu Tayba, Sayda, Um el Meyazin ve Nasip beldelerinde silahlı grupların tüm silahlarını orduya teslim etme ve ulusal uzlaşmaya katılma kararı aldıklarını belirtti.

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.