Devrim Muhafızları Deniz Gücü İlk “İntiharcı İHA”yı Sergiledi

  • 27 Ekim 2016
  • 1.405 kez görüntülendi.
Devrim Muhafızları Deniz Gücü İlk “İntiharcı İHA”yı Sergiledi

İran İslam İnkılabı Devrim Muhafızları Deniz Gücü son zamanlarda keşif-savaş özelliği olan yeni model iha’yı tasarlayıp üreterek hava savunmada kabiliyetini artırdı.

Bu iha’nın keşif modelleri ileri teknolojiye sahip gece ve gündüz görüşlü askeri kameralarla donanımlıdır ve aynı şekilde nemli deniz ortamlarında uçarak operasyonlara katılabiliyorlar.

Bu iha, yaklaşık olarak 4 saat havada kalabilir ve 1000 km uzaklıkta operasyon yapabilir. Bu iha’nın en önemli özelliklerinden biri, deniz yüzeyine yarım metre aşağı inerek uçabiliyor ve ayrıca 3000 metre yükseklikliye çıkarak görevini yapabilir.

Devrim muhafızları deniz gücünün bu yeni iha’sı saatte 250 km hıza çıkabiliyor ve suya inebilir; şöyleki keşif görevini yaptıktan sonra rahatlıkla su yüzeyine iniş yapabilir.

Bu iha’nın füze taşıma kabiliyeti bulunmamaktadır, ama askeri boyutta patlama gücü yüksek patlayıcı taşıyarak iştihar saldırısı düzenleyebilir; şöyle ki kuruz hareketi ile su yüzeyine yaklaşarak kendini hedefe ulaştırabilir ve yüksek hızda kendini bir gemiye veya karada bir askeri merkeze vurup orayı havaya uçurabilir.

İntihar saldırısı düzenleyebilen “Ya Mehdi” hız kayıklarından sonra bu devrim muhafızlarının ikinci intihar saldırısı kabiliyetine sahip askeri aracıdır.

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.