Devrim Muhafızları savaş alanında ABD’yi yenilgiye uğratmıştır

  • 18 Haziran 2017
  • 1.031 kez görüntülendi.
Devrim Muhafızları savaş alanında ABD’yi yenilgiye uğratmıştır

İnkılap Rehberi Özel Danışmanı Tümgeneral Seyyid Yahya Rahim Safavi, Devrim Muhafızları Kara Kuvvetleri’ne ait bir askeri okulda yaptığı konuşmalarda, “İran’ın stratejisi saldırganlık ve savaşa yönlenmek değildir ve buna ters ülkemiz Fars Körfezi’ne kıyısı olan tüm ülkelerin işbirliği vasıtasıyla bölgede barış ve istikrarın yerleşmesini planlıyor. İran bu stratejiye dayanarak gerçek anlamda terör karşıtı bir mücadele başlatmıştır” ifadelerini kullandı.

Tümgeneral Safavi, ABD ve bölgede ona bağlı bazı ülkelerin kriz oluşturmaya yönlenmesine ilişkin şu değerlendirmelerde bulundu: Suudi Arabistan başta olmak üzere bölgedeki bazı Arap ülkeleri ABD tarafından birer araç olarak kullanılmaktalar. Bölgede önceden tasarlanan krizlerin amacıysa ABD’nin çıkarları yönünde Arap ülkeleri arasında silah ticareti alanında rekabet oluşturmaktır.

İnkılap Rehberi Özel Danışmanı, Suudi Arabistan’ın siyasi yapısıyla ilgili, “Suudi Arabistan’daki yönetim yapısında kabile geleneğine dayandığı için parlamentoyla anayasadan herhangi bir eser bulunmamaktadır. Böylece bu ülkenin halkı kendi geleceğinde hiçbir şekilde etkili olamıyor” diye konuştu.

Tümgeneral Safavi, ABD’nin bölgedeki Katar krizinde oynadığı rolüne de değinerek şunları kaydetti: Katar, 300-400 milyar dolarlık bir döviz deposuna sahiptir ve ABD bölgedeki krizi oluşturarak bu ülkeye güvenlik hizmetleri ihracatında bulunup sözü geçen maddi kaynağa ulaşmayı amaçlıyor.

İslam İnkılabı Rehberi Özel Danışmanı, konuşmalarında ABD’nin İran karşıtı davranışlarına da işaret ederek, “Amerika, savaş alanında Devrim Muhafızları’nın istihbarat gücüne maruz kalarak ağır yenilgiye uğratılmıştır. Nitekim son günlerde İran’a karşı uyguladığı yaptırımlar aracılığıyla Irak ve Suriye’deki yenilgilerini telafi etmek için nükleer anlaşmayı ihlal edip ülkemize baskı yapmaya çalışıyor” açıklamalarında bulundu.

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.